DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4198
Назва: ДОМЕСТИКАЦІЙНІ ПЕРЕТВОРЕННЯ ІНТЕР'ЄРНИХ ОЗНАК АМЕРИКАНСЬКИХ НОРОК
Автори: Гурко Є. Ю., Мажиловська К. Р.
Теми: доместикація, морфологія, американська норка, маса, довжина, печінка, серце, нирки, легені
Дата публікації: 2023
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 636.934.5.068 Гурко Є. Ю., Мажиловська К. Р. Доместикаційні перетворення інтер'єрних ознак американських норок. Біоінтенсивні та SMART-технології у тваринництві: мат-ли II Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (Одеса, 29-30 червня 2023 р.) / ОДАУ. Одеса, 2023. С. 50-52.
Короткий огляд (реферат): Американська норка найпоширеніший об'єкт хутрового звірівництва. У зв'язку з тим, що норка давно розводиться у неволі, тварини зазнали доместикаційних змін багатьох ознак порівняно з вихідною дикою формою. Зміни величини звірів пов'язані з селекцією, що постійно ведеться, на збільшення площі шкурки, одного з найважливіших факторів, що підвищують її вартість. У природі умови та спосіб життя у процесі еволюції сприяли виживанню особин певного розміру, тілобудови та забарвлення. За період клітинного розведення у норок істотно покращилися всі ознаки, що селекціонуються: відтворювальна здатність, розмір тіла, якість і забарвлення волосяного покриву.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4198
Розташовується у зібраннях:Гурко Євгенія Юріївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гурко, Мажиловська.pdf576,92 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.