DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4171
Назва: ХРОНІЧНИЙ ПАНКРЕАТИТ ЯК ФОН ДЛЯ РОЗВИТКУ РАКУ ПІДШЛУНКОВОЇ ЗАЛОЗИ У ДРІБНИХ ТВАРИН
Автори: Роша Л., Коренєва Ж., Такатли М., Овчаренко Г., Навал В.
Теми: хронічний панкреатит, рак підшлункової залози, дрібні тварини, патології підшлункової залози
Дата публікації: 2023
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Роша Л., Коренєва Ж., Такатли М., Овчаренко Г., Навал В. Хронічний панкреатит як фон для розвитку раку підшлункової залози у дрібних тварин. Актуальні аспекти розвитку ветеринарної медицини в умовах євроінтеграції : мат-ли Міжнар. наук.-практ. конф. Одеса, 2023. С. 144-146.
Короткий огляд (реферат): Патології підшлункової залози та печінки у дрібних тварин з кожними роком набувають значного поширення. Розвитку цих патологій сприяють будь-які фактори зовнішнього середовища, які тривалий час порушують обмінні процеси в організмі тварин. Останніми роками ветеринарні спеціалісти провели детальний аналіз великої кількості клінічних випадків ізольованої та множинної патології, щодо органів черевної порожнини та зачеревного простору. Переважають патології підшлункової залози, печінки, селезінки та нирок. З цього переліку саме хвороби підшлункової залози, як і печінки у дрібних домашніх тварин, часто ускладнюються іншим патологіями. До складу збитків при патології підшлункової залози входять прямі збитки, витрати на лікування та профілактику.[1-5] Мета роботи: проведення аналізу поширення захворювань підшлункової залози та печінки у дрібних тварин та встановлення поширених причин, які сприяють їх розвитку.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4171
Розташовується у зібраннях:Роша Лариса Григорівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Роша, Коренєва.pdf524 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.