DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4169
Назва: СТАНОВЛЕННЯ РЕПРОДУКТИВНОЇ БІОТЕХНОЛОГІЇ В УКРАЇНІ
Автори: Смолянінов Б. В., Брошков М. М.
Теми: репродуктивна біотехнологія, Україна, трансплантація ембріонів, свійські тварини
Дата публікації: 2023
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК: 636.22/28.082 Смолянінов Б. В., Брошков М. М. Становлення репродуктивної біотехнології в Україні. Актуальні аспекти розвитку ветеринарної медицини в умовах євроінтеграції : мат-ли Міжнар. наук.-практ. конф. Одеса, 2023. С. 102-103.
Короткий огляд (реферат): Значним поштовхом репродуктивної біотехнології стали суттєві досягнення у розвитку вивчення ендокринології тварин, особливо у 70-80- х роках минулого сторіччя. Найбільший прогрес у цій галузі науки відбувся у питанні перенесення (трансплантації) ембріонів у свійських тварин. Більшість авторів вважають, що перших трансплантованих ембріонів поросят в Україні біло одержано в Полтаві професором Квасницьким О.В. Саме він у 1949-50 роках уперше пересадив чотирьом реципієнтам свиней дев'ять ембріонів і одержав чотирьох поросят. В Одеському аграрному університеті плідна робота по трансплантації ембріонів проводилась на кафедрі акушерства та хірургії доцентами Станішевським Є.Ф. та Сологубом Г.Л. після значного поширення методу трансплантації у кінці 80-х і на початку 90-х років.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4169
Розташовується у зібраннях:Брошков Михайло Михайлович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Смолянінов, Брошков.pdf336,26 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.