DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4163
Назва: КЛІНІЧНЕ ЗНАЧЕННЯ ГЕМАТОЛОГІЧНИХ ІНДЕКСІВ ЗА ПІЄЛОНЕФРИТУ У СОБАК
Автори: Франчук-Крива Л. О.
Теми: клінічне значення, гематологічні індекси, пієлонефрит у собак
Дата публікації: 2023
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 619:636.7.09:616.61-07 Франчук-Крива Л. О. Клінічне значення гематологічних індексів за пієлонефриту у собак. Актуальні аспекти розвитку ветеринарної медицини в умовах євроінтеграції : мат-ли Міжнар. наук.-практ. конф. Одеса, 2023. С. 51-53.
Короткий огляд (реферат): Пієлонефрит – є однією з найбільш поширених інфекційно-запальних патологій сечовидільної системи як у людей, так і тварин. За даними ВООЗ, хронічний пієлонефрит зустрічається у кожного другого пацієнта, який в анамнезі мав запальні захворювання сечовидільної системи. Натомість, серед собак на пієлонефрити припадає 30 % від усієї ниркової патології. Відносно невисокий відсоток захворюваності обумовлюється тим, що переважно хронічний перебіг пієлонефриту поза загостренням характеризується дуже мізерною симптоматикою, що впевнює власників тварин відстрочити візит до ветеринарної клініки. Метою дослідження було вивчення діагностичної цінності основних лейкоцитарних індексів за хронічного пієлонефриту у собак. Аналізу підлягали лейкоцитарний індекс інтоксикації (ЛІІ), індекс зсуву лейкоцитів крові (ІЗЛК), лейкоцитарний індекс (ЛІ) та індекс Гаркаві (ІГ). За контрольні показники було прийняті результати дослідження крові, отримані від клінічно здорових собак.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4163
Розташовується у зібраннях:Франчук-Крива Любов Олексіївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Франчук-Крива Л..pdf533,8 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.