DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4157
Назва: ОГЛЯД ОСНОВНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ ПЕЧІНКИ У ТВАРИН ТА ЇХ КЛАСИФІКАЦІЯ
Автори: Ананченко В. С., Дубін Р. А.
Теми: захворювання печінки у тварин, хвороби молодняку, патологія печінки
Дата публікації: 2023
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 619:616-091.1:636.7 Ананченко В. С., Дубін Р. А. Огляд основних захворювань печінки у тварин та їх класифікація. Актуальні аспекти розвитку ветеринарної медицини в умовах євроінтеграції : мат-ли Міжнар. наук.-практ. конф. Одеса, 2023. С. 18-21.
Короткий огляд (реферат): Статистичні дані свідчать, що патології печінки у дрібних тварин займають до 30% від усіх незаразних захворювань. З них найбільш поширені та мають клінічну актуальність такі захворювання: гепатоз, гепатит, цироз, холецистит та жовчнокам'яна хвороба. Серед незаразних патологій сільськогосподарських тварин чільне місце посідають хвороби молодняку, зумовлені порушенням технологій утримання та годівлі. При цьому провідне місце за частотою народження, поширеності та величиною економічної шкоди займають хвороби шлунково-кишкового тракту, зокрема, патології печінки. Зокрема, одним із цих захворювань є токсична дистрофія печінки, що найчастіше зустрічається у поросят.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4157
Розташовується у зібраннях:*НАУКОВІ ПРАЦІ АСПІРАНТІВ*

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ананченко В..pdf696,27 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.