DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4123
Назва: ORGANIC PRODUCTION AS A PRIORITY COMPONENT OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT OF THE AGRICULTURAL SECTOR OF UKRAINE
Інші назви: ORGANIC PRODUCTION AS A PRIORITY COMPONENT OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT OF THE AGRICULTURAL SECTOR OF UKRAINE
Автори: Лівінський А. І.
Livinskyi A.
Теми: органічне виробництво, сталий розвиток, аграрний сектор, експорт, економіка, суспільство, екологія, аграрні підприємства
organic production, sustainable development, agricultural sector, export, economics, society, ecology, agricultural enterprise
Дата публікації: 2022
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 351:37.014.5:378–045.32 Лівінський А. І. Органічне виробництво як пріорітетна складова сталого розвитку аграрного сектору України. Economic Bulletin of the Black Sea Littoral. 2022, Issue 1. Р. 47-58.
Короткий огляд (реферат): У статті проведено аналіз сучасного стану органічного сільськогосподарського виробництва, зовнішнього та внутрішнього ринку органічної продукції та визначено його значення і потенціал з урахуванням сучасних тенденцій зростання світового органічного ринку та експортних можливостей і перспектив українського органічного виробництва. Розкрито поняття сталого розвитку в контексті ведення органічного виробництва, яке має на меті досягнення соціальної та економічної рівноваги, збереження навколишнього середовища та відновлення використаних природних ресурсів. Метою статті є проведення аналізу стану сучасного розвитку органічного аграрного виробництва в Україні з урахуванням кількісних змін та динаміки органічного напрямку як складової сталого розвитку аграрного сектору та бізнесу в країні. Новизною публікаціє є розгляд органічного сільського господарства як організації виробництва, яке поєднує екологічні, економічні та соціальні процеси, що забезпечують організаційно-економічні та технологічні заходи, спрямовані на підвищення ефективності виробництва, забезпечення збереження та відтворення родючості ґрунтів, являючись практичною реалізацією концепції сталого розвитку в аграрному секторі. Представлена наявність сільськогосподарських площ та кількість аграрних підприємств, які є учасниками органічного процесу в Україні, надано оцінку стану експорту органічної продукції та роздрібній реалізації органічних продуктів як додаткової ніші ринку.
Опис: The issue of ensuring sustainable development has been relevant for decades, not only for national economies but also for individual enterprises. Sustainable development aims to achieve social and economic justice, preserve the environment and restore used natural resources. The main idea of the concept of sustainable development is to ensure a high standard of living of the country's population, which involves the harmonious development of the ecological and socio-economic spheres of society. The purpose of the article is to analyze the current state of development of organic production in Ukraine, taking into account the quantitative changes and dynamics of organic production as a component of the sustainable development of the agricultural sector and business in the country. The scientific novelty is the consideration of conducting organic agriculture as a production organization that combines ecological, economic and social processes, providing organizational, economic and technological measures aimed at increasing the efficiency of production, ensuring the preservation and reproduction of soil fertility, being a practical implementation of the concept of sustainable development in agrarian sector. The article analyzes the current state of organic agricultural production, the external and internal market of organic products, and defines its place and potential in the context of modern trends in the growth of the world market of organic products and the export realities and prospects of Ukrainian organic production. The availability of agricultural land and the number of agricultural enterprises that are participants in the organic process in Ukraine are presented, an assessment of the export of organic products and the retail sale of organic products as an additional market niche is provided.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4123
Розташовується у зібраннях:Лівінський Анатолій Іванович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4.pdf875,06 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.