DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4059
Назва: ІНТЕГРАЦІЯ НАЦІОНАЛЬНИХ ЕКОНОМІК В ГЛОБАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ПРОСТІР У ДЗЕРКАЛІ ПОЛІТИКИ
Автори: Самуйлік М. М., Третьякова Ю. М.
Теми: інтеграція, національні економіки, глобальний економічний простір, дзеркало політики
Дата публікації: 2022
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Самуйлік М. М., Третьякова Ю. М. Інтеграція національних економік в глобальний економічний простір у дзеркалі політики. Проблеми та перспективи розвитку економіки: світові та національні аспекти: зб. мат-лів Міжнар. наук.-практ. конф. (18 листопада 2022 р.) / ОДАУ. Одеса, 2022. С. 277-279.
Короткий огляд (реферат): Економічна глобалізація охопила всі країни світу та створила систему транснаціональних зв'язків, зумовлених швидким зростанням руху товарів, послуг та капіталу через кордони, що призводять як до взаємозбагачення, так і до виникнення нових суб'єктів міжнародного життя у глобалізованому світі, а також формування нових політико-економічних систем та нових “політичних акторів” на міжнародній арені. Все це об'єктивний процес, який носить системний характер, та охоплює всі сфери життя суспільства, являє собою нові напрями інтернаціоналізації світового господарства. Від ефективності механізму взаємодії національних економік залежить успіх економічних перетворень та життєдіяльність суспільства. Особливо яскраво проявляються глобалізаційні проблеми під час інтегрування економік розвинених країн із менш розвинутими економіками країн, які відстали в розвитку. Основними наслідками цього процесу є світовий поділ праці, міграція капіталу, людських і виробничих ресурсів в масштабах всієї планети, стандартизація законодавства, економічних і технологічних процесів, а також зближення і злиття культур різних країн.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4059
Розташовується у зібраннях:Самуйлік Микола Миколайович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Самуйлік М..pdf593,48 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.