DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4035
Назва: ЕКОНОМІЧНИЙ МЕХАНІЗМ ЯК ІНСТРУМЕНТ ДЛЯ ФОРМУВАННЯ МОДЕЛІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ЗЕМЛЕКОРИСТУВАННЯ
Автори: Фоменко В. А.
Теми: економічний механізм, моделі сталого розвитку, землекористування, екологічна криза
Дата публікації: 2022
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 332.3 Фоменко В. А. Економічний механізм як інструмент для формування моделі сталого розвитку землекористування. Сучасні тенденції розвитку геодезії, землеустрою та природокористування: зб. мат-лів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 15-16 червня 2022 р.) / ОДАУ, Факультет геодезії, землеустрою та агроінженерії. Одеса, 2022. С. 237-240.
Короткий огляд (реферат): Безсистемність у веденні політики урядом держави, який декларує збалансоване природокористування, а по суті на практиці підтримуються інтереси окремих господарюючих суб’єктів з метою одержання економічної вигоди без урахування екологічних інтересів призвели до екологічної кризи. Недосконалість у формуванні й реалізації належної екологічної політики перешкоджають попередженню загроз для навколишнього природного середовища, про що демонструють результати його ідентифікації у всесвітньому екологічному рейтингу України (102-е місце серед 132 країн). Унаслідок ерозії щороку змивається близько півмільярда тонн верхнього шару ґрунту, з яким втрачається 24 млн т гумусу. Основною метою переведення землекористування на модель сталого розвитку є забезпечення динамічного соціально-економічного зростання через побудову високоефективної економічної системи, яка стимулювала б екологічну сталість.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4035
Розташовується у зібраннях:Фоменко В’ячеслав Анатолійович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Фоменко В..pdf879,11 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.