DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4018
Назва: НОРМУВАННЯ ВМІСТУ ОРГАНІЧНОЇ РЕЧОВИНИ В ЧОРНОЗЕМАХ
Автори: Михайлюк В. І.
Теми: вміст органічної речовини, чорноземи, екологічне нормування, деградація ґрунтів
Дата публікації: 2022
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 631.445.4:631.417 Михайлюк В. І. Нормування вмісту органічної речовини в чорноземах. Сучасні тенденції розвитку геодезії, землеустрою та природокористування: зб. мат-лів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 15-16 червня 2022 р.) / ОДАУ, Факультет геодезії, землеустрою та агроінженерії. Одеса, 2022. С. 77-79.
Короткий огляд (реферат): Актуальним питанням в галузі охорони земель є екологічне нормування, яке стає окремою галуззю науки і освіти. На підставі багаточисельних наукових досліджень та практичних спостережень щодо оцінки впливу факторів, переважно антропогенних, що призвели до деградації ґрунтів, дійшли висновку, що деградація ґрунтів може мати нелінійний характер і на певному етапі дійти до стрибкоподібного катастрофічного стану, коли ґрунти перестають виконувати свої екологічні функції і їх сільськогосподарське використання стає неможливим. Прикладом грунтово-екологічної катастрофи може бути ситуація із прогресуючим осолонцюванням ґрунтів на колишній Дунай-Дністровській зрошувальній системі, яка призвела до її закриття через вкрай негативні зміни у властивостях ґрунтів і технологічну неможливість використання поливних земель.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4018
Розташовується у зібраннях:Михайлюк Віктор Іванович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Михайлюк В. І..pdf589,78 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.