DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4014
Title: МОНІТОРИНГ ЗЕМЕЛЬ З ВИКОРИСТАННЯМ МЕТОДІВ ДИСТАНЦІЙНОГО ЗОНДУВАННЯ, ГЕОІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА БЕЗПІЛОТНИХ ЛІТАЛЬНИХ АПАРАТІВ
Authors: Варфоломеєва О. А.
Keywords: моніторинг земель, дистанційне зондування, геоінформаційні технології, безпілотні літальні апарати
Issue Date: 2022
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: УДК: 528.8:629.7 Варфоломеєва О. А. Моніторинг земель з використанням методів дистанційного зондування, геоінформаційних технологій та безпілотних літальних апаратів. Сучасні тенденції розвитку геодезії, землеустрою та природокористування: зб. мат-лів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 15-16 червня 2022 р.) / ОДАУ, Факультет геодезії, землеустрою та агроінженерії. Одеса, 2022. С.29-31.
Abstract: З огляду на основне значення землі як національного багатства держава забезпечує охорону її правовими, організаційними та економічними методами. Охорона земельних ресурсів неможлива без періодичного визначення показників їх стану та якості з метою прийняття відповідних організаційних та економічних заходів. Вивчення стану земельних ресурсів проводять шляхом здійснення моніторингу – системи спостереження з метою своєчасного виявлення змін, їх оцінки, відвернення та ліквідації наслідків негативних процесів. Сучасний моніторинг земель потребує негайних заходів щодо його вдосконалення на основі автоматизації та застосування комп'ютерних технологій САПР та ГІС, а також безпілотних літальних апаратів (БПЛА).
URI: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4014
Appears in Collections:Варфоломеєва Оксана Анатоліївна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Варфоломеєва О..pdf653,03 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.