DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4003
Назва: ЗАСТОСУВАННЯ УБЕРДЕРМІНУ ЗА МАСТИТУ КОРІВ ТА ХВОРОБ ДІЙОК
Автори: Роман Л. Г., Скотаренко В. М.
Теми: убердермін, мастит корів, хвороби дійок
Дата публікації: 2022
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 619: 618. 19 - 082: 636.2 Роман Л. Г., Скотаренко В. М. Застосування убердерміну за маститу корів та хвороб дійок. Сучасні проблеми ветеринарної медицини за хірургічної та акушерської патологій: мат-ли Всеукр наук-практ інтернет-конф. (м. Одеса, 7 грудня 2022 р.) / ОДАУ. Одеса, 2022. С. 51-54.
Короткий огляд (реферат): Мастит лактуючих корів залишається актуальнішою проблемою в молочному скотарстві. При розробці методів та засобів терапії за маститу корів важливо враховувати те, що пропонований засіб повинен бути простим, нетравматичним і відповідати вимогам гігієни. Фармакологічну цінність мають йодовмісні з`єднання, особливо якщо йод знаходиться в них у біологічно активній формі. З йодовмісних препаратів, які в теперішній час використовуються для лікування хворих на мастит корів, відомі лазін, септогель. Метою наших досліджень було створення нового протимаститного йодовмісного препарату для нашкірного (аплікаційного) застосування, який би мав високу терапевтичну ефективність і не погіршував органолептичні характеристики молока.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4003
Розташовується у зібраннях:Роман Лілія Григорівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Роман Л..pdf754,84 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.