DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3957
Назва: ПЕРСПЕКТИВИ ВПРОВАДЖЕННЯ ЛІСОМЕЛІОРАТИВНИХ СИСТЕМ В УКРАЇНІ
Автори: Степанова А., Мовчан Т.
Теми: екологічні проблеми, лісомеліоративні системи, Україна
Дата публікації: 2023
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Степанова А., Мовчан Т. Перспективи впровадження лісомеліоративних систем в Україні. Сучасні тенденції розвитку геодезії, землеустрою та природокористування: зб. мат-лів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 07-09 липня 2023 р.) / ОДАУ, Факультет геодезії, землеустрою та агроінженерії. Одеса, 2023. С. 65-68.
Короткий огляд (реферат): Однією з шести глобальних екологічних проблем людства є катастрофічно швидке зменшення площі лісових насаджень внаслідок антропогенної діяльності людей. Над збереженням існуючих та створенням нових лісів працюють і зараз, але в незначній кількості. Деградація та втрата лісів негативно впливає на розвиток лісових екосистем та їх біорізноманіття. Також ця проблема згубно відображається на сільському господарстві, адже через масове вирубування лісових насаджень розвивається вітрова та водна ерозія ґрунтів, внаслідок чого гумусовий шар ґрунту вимивається потоками води від дощових злив та снігових потоків, або ж видувається вітром, як наслідок – врожайність в рази зменшується.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3957
Розташовується у зібраннях:Мовчан Тетяна Вікторівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мовчан Т..pdf839,88 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.