DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3956
Назва: ДОСЛІДЖЕННЯ МЕТОДІВ ФРАКТАЛЬНОГО АНАЛІЗУ ДЛЯ ЗАСТОСУВАННЯ В ГЕОДЕЗІЇ
Автори: Малащук О., Abdelghafour Zahid
Теми: дослідження, методи фрактального аналізу, геодезія
Дата публікації: 2023
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Малащук О., Abdelghafour Zahid. Дослідження методів фрактального аналізу для застосування в геодезії. Сучасні тенденції розвитку геодезії, землеустрою та природокористування: зб. мат-лів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 07-09 липня 2023 р.) / ОДАУ, Факультет геодезії, землеустрою та агроінженерії. Одеса, 2023. С. 42-47.
Короткий огляд (реферат): При вирішенні багатьох геодезичних задач приходиться стикатись з аналізом просторової структури складних природних систем. Методи, які при цьому сьогодні застосовуються здебільшого базуються на наближеному представленні природних структур геометричними об'єктами: точками, лініями, колами, площинами тощо. Основним недоліком таких методів є те, що вони характеризують структуру на одному чи кількох масштабних рівнях, не дозволяючи отримувати масштабно-інваріантний опис природних структур. Тобто, всі ці методи не враховують однієї з найважливіших якостей систем – цілісності, що виражається в принциповому незведенні властивостей системи до суми властивостей її елементів, і не виведення з останніх властивостей системи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3956
Розташовується у зібраннях:Малащук Оксана Степанівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Малащук О..pdf1,09 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.