Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3934
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Різничук І., Гарбар А. | - |
dc.contributor.author | Riznychuk I., Harbar A. | - |
dc.date.accessioned | 2023-08-25T11:32:52Z | - |
dc.date.available | 2023-08-25T11:32:52Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | УДК: 598.261.7:636.085.13 Різничук І., Гарбар А. Особливості визначення рівня годівлі різних виробничих груп перепелів за співвідношенням сирого протеїну і лізину до обмінної енергії. Аgrarian Bulletin of the Black Sea Littoral. 2023. Issue107. Р. 138-142. | uk_UA |
dc.identifier.uri | DOI 10.37000/abbsl.2023.107.20 | - |
dc.identifier.uri | http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3934 | - |
dc.description | Metabolism in the body of birds depends on the level of feeding or the degree of providing animals with energy and nutrients. In poultry farming, the level of feeding is determined by the ratio of crude protein and lysine to exchangeable energy. The purpose of the study was to determine the level of feeding of different production groups of quails based on the ratio of crude protein and lysine to exchangeable energy. It was established that the ratio of crude protein to exchangeable energy in compound feed for young quails aged 1-4 weeks is 22.3 g/MJ, for young quails aged 5-6 (7) weeks – 14.8, for young quails aged 6 weeks and older – 17.2, for young quails when reared for meat at the age of 1-3 weeks – 22.3 and for young quails reared for meat at the age of 4-6 (7) weeks – 15.8 g/MJ. The ratio of lysine to exchangeable energy in compound feed for young quails aged 1-4 weeks is 1.11 g/MJ, for young quails aged 5-6 (7) weeks – 0.74, for quails aged 6 weeks and older – 0.86, for young quails reared for meat at the age of 1-3 weeks - 1.11 and for young quails reared for meat at the age of 4-6 (7) weeks - 0.82 g/MJ. | uk_UA |
dc.description.abstract | Обмін речовин в організмі птахів залежить від рівня годівлі або ступеня забезпечення тварин енергією і поживними речовинами. У птахівництві рівень годівлі визначають за співвідношенням сирого протеїну і лізину до обмінної енергії. Метою дослідження було визначення рівня годівлі різних виробничих груп перепелів за співвідношенням сирого протеїну і лізину до обмінної енергії. Встановлено, що співвідношення сирого протеїну до обмінної енергії у комбікормах для молодняку перепелів у віці 1-4 тижнів складає 22,3 г/МДж, для молодняку перепелів у віці 5-6 (7) тижнів – 14,8, для перепілок у віці 6 тижнів і старші – 17,2, для молодняку перепелів при вирощуванні на м'ясо у віці 1-3 тижнів – 22,3 і для молодняку перепелів при вирощуванні на м'ясо у віці 4-6 (7) тижнів – 15,8 г/МДж. Співвідношення лізину до обмінної енергії у комбікормах для молодняку перепелів у віці 1-4 тижнів становить 1,11 г/МДж, для молодняку перепелів у віці 5-6 (7) тижнів – 0,74, для перепілок у віці 6 тижнів і старші – 0,86, для молодняку перепелів при вирощуванні на м'ясо у віці 1-3 тижнів – 1,11 і для молодняку перепелів при вирощуванні на м'ясо у віці 4-6 (7) тижнів – 0,82 г/МДж. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Одеський державний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | перепели, комбікорм, обмінна енергія, сирий протеїн | uk_UA |
dc.subject | quails, compound feed, exchangeable energy, crude protein | uk_UA |
dc.title | ОСОБЛИВОСТІ ВИЗНАЧЕННЯ РІВНЯ ГОДІВЛІ РІЗНИХ ВИРОБНИЧИХ ГРУП ПЕРЕПЕЛІВ ЗА СПІВВІДНОШЕННЯМ СИРОГО ПРОТЕЇНУ І ЛІЗИНУ ДО ОБМІННОЇ ЕНЕРГІЇ | uk_UA |
dc.title.alternative | FEATURES OF DETERMINING THE LEVEL OF FEEDING OF DIFFERENT PRODUCTION GROUPS OF QUAIL ACCORDING TO THE RATIO OF CRUDE PROTEIN AND LYSINE TO EXCHANGEABLE ENERGY | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Різничук Ігор Федорович |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
22.pdf | 568,38 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.