DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3902
Назва: ПОРІВНЯЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА БЕЗНАСІННИХ СОРТІВ ВИНОГРАДУ
Автори: Савчук Ю. О., Іщенко І. О., Петренко С. О.
Теми: безнасінні сорти винограду, Кишмиш, показники урожайності, ефективність вирощування безнасінних сортів винограду
Дата публікації: 2022
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 634.836.14 (477.7) Савчук Ю. О., Іщенко І. О., Петренко С. О. Порівняльна характеристика безнасінних сортів винограду. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: мат-ли II Міжнар. наук.-практ. конф. наук.-педагог. працівників та молодих науковців (Одеса, 08-09 грудня 2022 р.) / ОДАУ. Одеса, 2022. С. 540-542.
Короткий огляд (реферат): За морфологічним описом будови та структури виноградної рослини, а конкретніше її ягоди – вони бувають такими, що формують насіння та такими, в яких це насіння – відсутнє, або є лише його рудементи, саме за цією ознакою, такі сорти прийнято вважати безнасінними. Аналіз ринку споживання свіжого столового винограду, а також доступних літературних джерел в останнє десятиріччя, показує, що уподобання у світове змінилося на користь безнасінних сортів та сортів з нетиповими, оригінальними формами ягід, причому кишмиші у цьому відношенні можуть часто поєднувати обидві ознаки. Для підтримки власної конкурентоспроможності з виробниками винограду метою наших досліджень стало вивчення столових безнасінних сортів винограду в умовах Півдня України, а конкретно в умовах СФГ «Промінь».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3902
Розташовується у зібраннях:Савчук Юрій Олексійович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Савчук., Іщенко, Петренко.pdf548,98 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.