DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3835
Назва: АНАЛІЗ МІКРОСТРУКТУРНИХ ПАТОЛОГІЧНИХ ЗМІН ЗА ХРОНІЧНОЇ НИРКОВОЇ НЕДОСТАТНОСТІ КОТА ДОМАШНЬОГО
Автори: Скрипка М. В., Запека І. Є., Старцева К. С.
Теми: аналіз, мікроструктурні патологічні зміни, хронічна ниркова недостатність, кот домашній
Дата публікації: 2022
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 619:616.61–008.6:636.8 Скрипка М. В., Запека І. Є., Старцева К. С. Аналіз мікроструктурних патологічних змін за хронічної ниркової недостатності кота домашнього. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: мат-ли II Міжнар. наук.-практ. конф. наук.-педагог. працівників та молодих науковців (Одеса, 08-09 грудня 2022 р.) / ОДАУ. Одеса, 2022. С. 140-143.
Короткий огляд (реферат): Серед домашніх котів доволі часто реєструються хвороби нирок, які при важких незворотних прогресуючих процесах, або не належному лікуванні, в подальшому провокують розвиток хронічної ниркової недостатністі (ХНН), яка в свою чергу призводить до передчасної смерті тварини, або вимушеної евтаназії. Найчастіше ХНН діагностується у дорослих тварин і майже завжди на останніх стадіях, через непередбачувані темпи прогресування, оскільки функції нирок можуть тривалий час залишатися без змін. Прогресуючи до останніх стадій ниркова недостатність відзначається важкою стадією ниркової азотемії. Хронічна ниркова недостатність має визначення структурного та функціонального розладу нирок, що триває протягом не менше 3-х місяців з моменту прояву симптомів відповідно до стадійності патологічного процессу. Мета та задачі дослідження. За результатами проведених досліджень встановити патоморфологічні зміни в нирках за ХНН.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3835
Розташовується у зібраннях:Скрипка Марина Вікторівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Скрипка, Запека.pdf668,09 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.