DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3828
Назва: ВИДАЛЕННЯ ОЧНОГО ЯБЛУКА У СОБАК І КОТІВ – ОЦІНКА ПОКАЗАНЬ ДЛЯ ОПЕРАТИВНОГО ВТРУЧАННЯ
Автори: Морозов М. Г., Розум Є. Є., Данкевич Н. І.
Теми: видалення очного яблука, собаки, коти, оцінка показань, оперативне втручання
Дата публікації: 2022
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК: 636.7/.8.09:616-089:617.7-007.681 Морозов М. Г., Розум Є. Є., Данкевич Н. І. Видалення очного яблука у собак і котів – оцінка показань для оперативного втручання. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: мат-ли II Міжнар. наук.-практ. конф. наук.-педагог. працівників та молодих науковців (Одеса, 08-09 грудня 2022 р.) / ОДАУ. Одеса, 2022. С. 109-113.
Короткий огляд (реферат): Захворювання очей у дрібних тварин є широко розповсюдженою патологією. Вони супроводжуються зниженням гостроти зору, частковою або повною сліпотою. В результаті втрати зорової здатності знижується якість життя собак і котів, та виникають додаткові труднощі що до догляду за такими тваринами. А також існує аспект зовнішнього вигляду хворих тварин, особливо після видалення очного яблука. Це вимагає від лікарів ветеринарної медицини адекватно підходити до лікування і профілактики захворювань очей у собак і котів, та чітко встановлювати показання та протипоказання до видалення очного яблука. За результатами досліджень сформовано показання до видалення очного яблука у собак і котів, які є важливим кроком до широкого впровадження органозберігаючих оперативних втручань.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3828
Розташовується у зібраннях:Морозов Микола Георгійович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Морозов М..pdf805,95 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.