DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3801
Назва: МОНІТОРИНГ ЗАБУР’ЯНЕНОСТІ ПОСІВІВ СОНЯШНИКУ ТА ПОТЕНЦІЙНИХ ЗАПАСІВ НАСІННЯ БУР’ЯНІВ У ГРУНТІ
Автори: Балан Г.О., Сергієнко В.Г.
Теми: соняшник, грунт, насіння і чисельність бур’янів
Дата публікації: 2022
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 632.954:631.5.633.85 Балан Г.О., Сергієнко В.Г. Моніторинг забур’яненості посівів соняшнику та потенційних запасів насіння бур’янів у ґрунті. Аграрна наука: стан та перспективи розвитку: зб. мат-лів ІІ Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 24-25 листопада 2022 р.)./ ОДАУ. Одеса, 2022. С. 139-141.
Короткий огляд (реферат): Соняшник − є основною олійною культурою, що має велике економічне значення для України, оскільки наша країна є одним з основних виробників та експортерів соняшника та соняшникової олії у світі (30-37% світового товарообміну). Отриманню високого і якісного врожаю соняшника суттєво заважають небезпечні та шкідливі організми. На втрати урожайності впливають багато факторів, такі як, хвороби, шкідники та бур'яни, здатні зменшувати врожайність до 31% і негативно впливати на вміст олії, зменшуючи її на 1,6%. Вчені відзначають, що втрати, завдані бур'янами, найбільш істотні, тому проблема їх знищення актуальна для усього аграрного сектору України. Така увага до даної проблеми обумовлена високою потенційною засміченістю ґрунтів, що забезпечує щорічне відтворення фактичної забур’яненості наших полів, та рівнем шкоди, яку спричиняє дана рослинність.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3801
Розташовується у зібраннях:Балан Галина Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Балан Г.О..pdf423,49 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.