DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3752
Title: ПЕРСПЕКТИВНІ НАПРЯМИ ВИРОЩУВАННЯ ТРАДИЦІЙНИХ І МАЛОПОШИРЕНИХ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР У РІЗНИХ ҐРУНТОВО- КЛІМАТИЧНИХ УМОВАХ УКРАЇНИ
Authors: Коваленко Н. П., Кривенко А. І., Орехівський В. Д., Вакуленко В. В., Чепурних В. М.
Keywords: перспективні напрями, вирощування зернових культур, ґрунтово-кліматичні умови України
Issue Date: 2022
Publisher: Полтавський державний аграрний університет
Citation: Коваленко Н. П., Кривенко А. І., Орехівський В. Д., Вакуленко В. В., Чепурних В. М. Перспективні напрями вирощування традиційних і малопоширених зернових культур у різних ґрунтово-кліматичних умовах України. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування: мат-ли Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. Полтава : Полтавський державний аграрний університет. 2022. С. 82–84.
Abstract: Україна здавна відома, як країна з добре розвиненим зерновим господарством. Її ґрунтово-кліматичні умови сприятливі для вирощування практично всіх традиційних та малопоширених зернових культур. Ця обставина у поєднанні з використанням високопродуктивних сортів і гібридів, а також технологій їх вирощування, забезпечила Україні на початку ХХІ століття одне з провідних місць в Європі з обсягів виробництва та експорту високоякісного зерна різного призначення. Нині в умовах воєнного стану та зміни клімату стратегічно важливим стало впровадження прогресивних технологій, які сприяють уникненню навантаження сівозмін традиційними зерновими культурами понад допустимі межі шляхом їх часткової заміни на малопоширені, але водночас перспективні культури. Необхідно збільшити частку посухостійких культур та оптимізувати площу парів, які позитивно діють на продуктивність всіх груп культур у сівозміні.
URI: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3752
Appears in Collections:*НАУКОВІ ПРАЦІ АСПІРАНТІВ*

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Вакуленко В..pdf600,01 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.