DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3745
Назва: ОСОБЛИВОСТІ ФОТОСИНТЕТИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ РОСЛИН ГОРОХУ ЗИМУЮЧОГО ЗАЛЕЖНО ВІД НОРМ ВИСІВУ
Автори: Руденко В., Щербаков В., Когут І., Панфілова А.
Теми: фотосинтетична діяльність, рослини гороху зимуючого, норми висіву
Дата публікації: 2022
Видавництво: МНАУ
Бібліографічний опис: УДК 633.35”324”:631.53.048 Руденко В., Щербаков В., Когут І., Панфілова А. Особливості фотосинтетичної діяльності рослин гороху зимуючого залежно від норм висіву // Розвиток аграрної галузі та впровадження наукових розробок у виробництво : матеріали V Міжнародної науково-практичної конференції, м. Миколаїв,19-21 жовтня 2022 р. Миколаїв: МНАУ, 2022. C. 52-55.
Короткий огляд (реферат): Основним завданням сучасного сільського господарства України є підвищення продуктивності зернових культур, що сприятиме формуванню рослинних ресурсів, забезпечення худоби повноцінними кормами, а населення – продуктами харчування. Горох – це культура великих потенційних можливостей і за створення оптимальних умов вирощування забезпечує високі врожаї зеленої маси і зерна. Але в останні 15–20 років з’явилась нова форма гороху – зимуючий, який сіють восени і навесні. Він раніше за посухи встигає сформувати генеративний апарат. Такий горох за звичайних умов забезпечує урожайність на рівні 2,0–2,5 т/га насіння, а за сприятливих – 3,5–4,0 т/га. Зараз селекціонери створюють зимуючі сорти, а агротехніки розробляють технологічну модель, яка б відповідала біології цього гороху. Для дослідження використовували сорт зимуючого гороху Мороз, Ендуро і Балтрапп, які висівали на дослідному полі Одеської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН України упродовж 3-х років.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3745
Розташовується у зібраннях:*НАУКОВІ ПРАЦІ АСПІРАНТІВ*

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Руденко 4.pdf442,46 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.