DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3733
Назва: ВПЛИВ БІОЛОГІЧНИХ ДОБРИВ НА ЕКОЛОГІЮ ҐРУНТІВ ТА ПОКРАЩЕННЯ ЇХ РОДЮЧОСТІ
Автори: Флакей В. В.
Теми: біологічні добрива, екологія ґрунтів, покращення родючості
Дата публікації: 2022
Видавництво: Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва
Бібліографічний опис: УДК 633:631.147 Флакей В. В. Вплив біологічних добрив на екологію ґрунтів та покращення їх родючості. Мікробіологія в сучасному сільськогосподарському виробництві: мат-ли ХV наук. конф. молодих вчених. 26 жовтня 2022 р. Чернігів : Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва, 2022. С. 91-93.
Короткий огляд (реферат): Із розвитком сільськогосподарської науки та інтенсифікації технологій вирощування культур основне місце в підвищенні та збереженні врожаю займають хімічні засоби захисту рослин та мінеральні добрива, завдання яких максимально високо підняти планку врожайності сільськогосподарської продукції задля задоволення попиту та потреб населення планети, які з кожним роком зростають. Гостре питання постає не тільки в забезпечені полиць магазинів необхідними продуктами харчування, а й сировиною для відповідних галузей промисловості. Для підтримання рівня забезпечення промислового комплексу більшість аграрних виробників вимушені вдаватися до інтенсивного застосування хімічних препаратів. Проте їх використання, окрім підвищення потенціалу врожайності культур, має значний негативний вплив на родючість ґрунту, виснажуючи його й збагачуючи вміст ґрунтового розчину шкідливими продуктами їх розкладу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3733
Розташовується у зібраннях:*НАУКОВІ ПРАЦІ АСПІРАНТІВ*

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Матеріали ХV наукової конференції молодих вчених вибране.pdf2,52 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.