DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3732
Назва: МОЖЛИВОСТІ ТА ОСНОВНІ ЕЛЕМЕНТИ ОРГАНІЧНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ В ІНТЕГРАЦІЇ З НУЛЬОВИМ ОБРОБІТКОМ ҐРУНТУ ЯК РЕСУРСОЗБЕРІГАЮЧОЇ ТЕХНОЛОГІЇ
Автори: Флакей В.В., Юркевич Є. О.
Теми: органічна технологія вирощування, нульовий обробіток ґрунту, ресурсозберігаючі технології
Дата публікації: 2022
Видавництво: ННЦ «Інститут землеробства НААН»
Бібліографічний опис: УДК 633:631.147:631.51(043.2) Флакей В.В., Юркевич Є. О. Можливості та основні елементи органічної технології вирощування в інтеграції з нульовим обробітком ґрунту як ресурсозберігаючої технології. Поєднання науки, освіти, практичного виробництва і справедливого продажу якісної органічної продукції: мат-ли ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. 23 червня 2022 р. Вінниця : ННЦ «Інститут землеробства НААН», 2022. С. 165-168.
Короткий огляд (реферат): Ресурсозберігаючі технології щодо вирощування польових культур наразі є дуже важливими та затребуваними у сільськогосподарській галузі. Основною вимогою до них є не тільки забезпечення економії фінансових та матеріальних ресурсів, які є одними із важливих елементів у виробництві продукції, а і збереження ґрунту, як основний засіб виробництва, його властивостей родючості і екології та навколишнього середовища загалом. Нині, із основних існуючих систем землеробства, найбільш актуальною, яка має можливість задовольнити частину вимог, є біологічна система землеробства. Мета та результати досліджень. Рішенням цієї частини, було прийнято інтеграцію нульового обробітку ґрунту в органічну технологію вирощування культур. Наразі нульовий обробіток є одним із основних елементів вирощування культур, адже дає можливість зберегти структуру поля, зробити її стійкою до різного типу ерозій, зменшити втрати вологи з ґрунту. Також тут варто врахувати і економію виробничих ресурсів. Тому це об’єднання дає змогу задовольнити всі вимоги щодо результативнішого вирощування зерна без негативних ефектів. Щоб дослідити можливості цього об’єднання нами було обрано для дослідів сою – культуру, яка є цінною у сільськогосподарському виробництві, завдяки своєму широкому застосуванні у промисловості. Також під час цього дослідження порівнювались біологічні препарати захисту рослин, інокулянти та мікродобрива двох відомих виробників БТУ-Центр та ENZIM Agro.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3732
Розташовується у зібраннях:*НАУКОВІ ПРАЦІ АСПІРАНТІВ*

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
konferencia-combination-of-science_2022(1111).pdf310,22 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.