DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3684
Назва: КОНЦЕПТ ХОЛІСТИЧНОЇ ЛЮДИНИ У ПРОСТОРІ ФІЛОСОФСЬКОГО ЗНАННЯ
Автори: Федорова І. В.
Теми: концепт, холістична людина, філософське знання, духовно-моральні цінності
Дата публікації: 2023
Видавництво: Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського
Бібліографічний опис: Федорова І. В. Концепт холістичної людини у просторі філософського знання. Південноукраїнські наукові студії: мат-ли V Всеукр. наук.-практ. конф. студентів та молодих вчених із міжнар. участю (Одеса, 14-15 грудня, 2022 р.) / Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського. Одеса, 2023. 165-169.
Короткий огляд (реферат): У сучасних умовах лабільного існування людини у світі, в якому домінують економічні інтереси, політичні амбіції та ледь помітні духовно- моральні цінності, загострюється та оптимізується вічна проблема людського буття, її сенсу, мети та призначення. Трансформації, що відбуваються в суспільстві, провокують поведінкові конфлікти, соціальну деструкцію, які виражаються у втраті ціннісних орієнтирів, втраті цілей і буттєвих смислів. Людина як родова істота потребує пошуку рівноцінного становища у світі, гармонійного існування у новому типі самовизначення. Така потреба пов'язана з розщепленням онтологічної структури людського буття, наслідком якої стає втрата позитивної основи існування людини. Теоретично розв'язання цієї проблеми вимагає розробки моделей і програм осмислення людини як органічної єдності різних рівнів та аспектів її існування, а також змістовного аналізу концептуальних основ людського буття, що сприяє розкриттю феномену людини у всіх його проявах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3684
Розташовується у зібраннях:Федорова Інна Валеріївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Федорова_ПУНС 2022.pdf328,58 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.