DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3681
Title: ПРОБЛЕМА ДОСКОНАЛОЇ ЛЮДИНИ ЯК ПРОБЛЕМА СТАЛОГО СУСПІЛЬСТВА У ГЛОБАЛІЗОВАНОМУ СВІТІ
Authors: Поплавська Т. М., Федорова І. В.
Keywords: досконала людина, європейська самосвідомість, давньокитайська антропологія, конфуціанство, даосизм, моральність
Issue Date: 2022
Publisher: Дрогобицький державний педагогічний університет ім. І. Франка
Citation: Поплавська Т. М., Федорова І. В. (2022) Проблема досконалої людини як проблема сталого суспільства у глобалізованому світі. Людинознавчі студії: зб. наук.праць / Дрогобицький державний педагогічний університет ім. І. Франка. Серія «Філософія». Дрогобич : Гельветика. Спецвипуск. 144-164.
Abstract: Метою статті є звернення до витоків східної, точніше, китайської антропології, що сформувала образ досконалої людини, та обґрунтування актуальності аналізу цього образу для поширення цінності моральності на сучасну європейську масову свідомість, яка переживає кризу у зв’язку з ідейним вакуумом щодо зразків поведінки та засобів життя. Методологія. Продуктивним є застосування методів історико- філософського аналізу та філософсько-антропологічного підходу до можливості проаналізувати та дослідити пробле- му самовдосконалення людини, її мотивів та культурний фон, який сприяє цьому феномену. У статті розглянуто реалії кризи індустріальної людини, який настав через девальвацію ідеї Людини та ідеалу людини Нового часу, що актуалізує сьогодні звернення до антропологічних напра- цювань давньокитайської філософської думки, яка зберегла образ досконалої людини та визначила основні критерії щодо її ідентифікації.
URI: doi: https:// doi.org/10.24919/2522-4700.spec.10
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3681
Appears in Collections:Федорова Інна Валеріївна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Федорова_Журнал Євроінтеграція 11-14-PB.pdf459,98 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.