DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3680
Назва: МЕТАФІЗИКА СЕРЦЯ ГРИГОРІЯ СКОВОРОДИ
Автори: Поплавська Т. М., Федорова І. В.
Теми: метафізика, Григорій Сковорода, українська філософія
Дата публікації: 2022
Видавництво: Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського
Бібліографічний опис: Поплавська Т. М., Федорова І. В. Метафізика серця Григорія Сковороди. Методологія та технологія сучасного філософського пізнання: мат-ли ІV Міжнар. наук. конф. (Одеса, 20-21 травня 2022 р.). Одеса, 2022. С. 120-122.
Короткий огляд (реферат): Творчість і все життя мислителя були нерозривно пов'язані насамперед із моральною заповіддю та духовним удосконаленням, яке неодмінно породжує гармонію в душі людини та в навколишньому світі. Метафізика серця Сковороди була присвячена саме цьому внутрішньому перетворенню людини. На думку філософа, серце і є істинна людина, а вся зовнішня зовнішність у людині не що інше, як маска. Для нас спадщина великого просвітителя цікава як перший досвід етико-філософської творчості та як перше обґрунтування філософії серця в українській філософії. Саме Сковорода почав розвивати такі близькі нашій культурі теми, як метафізика любові та філософія серця.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3680
Розташовується у зібраннях:Федорова Інна Валеріївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Федорова_Methodology and technology of modern 2022 (2).pdf582,51 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.