DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3633
Назва: ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО ВИРОБНИЦТВА ОРГАНІЧНИХ КОРМІВ
Інші назви: BASIC REQUIREMENTS FOR THE PRODUCTION OF ORGANIC FEED
Автори: Різничук І., Кишлали О., Мажиловська К., Гурко Є., Гарбар А.
Riznychuk I., Kyshlaly O., Mazhylovska K., Hurko Ye., Harbar A.
Теми: органічне виробництво, органічні корми, кормові матеріали, кормові добавки, кормові суміші, органічна сировина, інгредієнти
organic production, organic feeds, feed materials, feed additives, feed mixtures, organic raw materials, ingredients
Дата публікації: 2022
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Основні вимоги до виробництва органічних кормів / І. Різничук, О. Кишлали, К. Мажиловська, Є. Гурко, А. Гарбар // Аграрний вісник Причорномор’я: зб.наук.пр. / ОДАУ. – Одеса, 2022. – Вип.102-103. – С.99-101.
Короткий огляд (реферат): Зазначається, що виробництво органічних кормів є основним технологічним процесом органічного виробництва продукції тваринництва. Виробництво органічних кормів повинно застосовуватися на засадах належної виробничої практики, базуватися на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Виробництво кормів проводиться з органічної сировини; кормові матеріали, що використовуються в органічному виробництві, не можуть оброблятися синтетичними розчинниками; необхідним є зведення до мінімуму використання кормових добавок та допоміжних засобів, використання переважно біологічних, механічних і фізичних методів виробництва; вміст у кормі не більше одного інгредієнта сільськогосподарського походження, виробленого у перехідний період; ведення обліку та документування всіх технологічних процесів з виробництва кормів; застосування необхідних заходів для забезпечення ідентифікації та простежуваності кожної партії кормів і запобігання змішуванню або підміні неорганічними кормовими матеріалами. На даний період проводиться робота щодо розроблення системи нормованої органічної годівлі тварин різних видів та груп виробничого призначення, з дотриманням детальних правил органічного тваринництва.
production of livestock products. The production of organic feed should be applied on the basis of good manufacturing practice, based on the principles of the system of hazard analysis and control at critical points (HACCP). Feed production is carried out from organic raw materials; feed materials used in organic production cannot be treated with synthetic solvents; it is necessary to minimize the use of feed additives and auxiliaries, the use of mainly biological, mechanical and physical methods of production; the content in the feed of not more than one ingredient of agricultural origin produced during the transition period; keeping records and documenting all technological processes for feed production; take the necessary measures to ensure the identification and traceability of each batch of feed and to prevent mixing or substitution of inorganic feed materials. At present, work is underway to develop a system of standardized organic feeding of animals of different species and groups of industrial purposes, in compliance with detailed rules of organic animal husbandry.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3633
Розташовується у зібраннях:Різничук Ігор Федорович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
18.pdf3,84 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.