DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3625
Назва: ANALYSIS OF FACTORS OF INFLUENCE ON THE QUALITY OF COMPOUND FEED DURING ITS STORAGE
Інші назви: АНАЛІЗ ФАКТОРІВ ВПЛИВУ НА ЯКІСТЬ КОМБІКОРМУ ПРИ ЙОГО ЗБЕРІГАННІ
Автори: Dudarev І., Uminsky S., Yakovenko А., Makarchuk V., Korolkova M.
Дударев І., Уминський С., Яковенко А., Макарчук В., Королькова М.
Теми: compound feed, quality, structure, storage, duty cycle
комбікорм, якість, структура, зберігання, шпаруватість
Дата публікації: 2022
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Dudarev І., Uminsky S., Yakovenko А., Makarchuk V., Korolkova M. Analysis of factors of influence on the quality of compound feed during its storage. Аgrarian Bulletin of the Black Sea Littoral. 2022, Issue 102-103. 26-28.
Короткий огляд (реферат): Ensuring the most effective use of compound feed when feeding animals depends on the level of balance of nutrients in the composition of the manufactured feed and the conditions for its storage. Solving this problem is an urgent problem for both modern feed manufacturers and consumers of such products. The increase in the various prescription components of compound feed, taking into account the age of animals and their industrial purpose and the growth of requirements for their quality, necessitate not only the manufacture of a homogeneous mixture, but also determine the requirements for the conditions of their storage period without compromising quality. The homogeneity of the manufactured feed and the action of external factors have a significant impact on their feed quality, as well as changes in the structure of vitamins, micro and macro elements contained in the feed. It should be noted that the change in the quality of the compound feed occurs along the line of the physical characteristics of the compound feed, i.e. its density, granulometric composition, bulk density, as well as the duration of storage of mixed fodders, is significantly influenced by the index of the frequency of air exchange in the space between particles and others. The off-duty ratio during storage of mixed fodder with the introduction of active ventilation of bulk components has a significant impact on the process of intensive evaporation of moisture I B into the environment and it is characterized by an indicator of the active moisture transfer surface Fm2, taking into account the difference in saturated water vapor pressure. During the storage of compound feed, accumulation of water is observed due to the sorption of water from water vapor in the air. Understanding the factors that determine the change in the quality of compound feed during its storage is an important element in the manufacture and use of compound feed.
Від рівня балансу корисних речовин у складі виготовлених комбікормів та належних умов його зберігання залежить забезпечення максимально ефективного використання комбікорму при годівлі тварин. Вирішення такого завдання є актуальною проблемою як для сучасних виробників кормів, так і для споживачів такої продукції. Збільшення різних рецептурних складових комбікормів, з врахуванням віку тварин і їх промислового призначення та зростання вимог до їх якості викликають необхідність не тільки виготовлення однорідної суміші, але й обумовлюють вимоги щодо умов періоду їх зберігання без погіршення якості. Однорідність виготовлених комбікормів та дія зовнішніх факторів здійснюють істотний вплив на їх кормову якість, а також на зміни структури вітамінів, мікро та макро елементів які містяться у комбікормах. Слід зазначити, що зміна якості комбікорму відбувається за рядком фізичних характеристик комбікорму, тобто його щільності, гранулометричного складу, об'ємної маси, також на тривалість зберігання комбікормів значний вплив робить показник кратності повітрообміну в просторі між частками та інших. Показники шпаруватості під час зберігання комбікормів з впровадженням активного вентилювання сипких компонентів здійснює істотний вплив на процес інтенсивного випаровування вологи I B, у довкілля і воно характеризується показником активної поверхні вологовіддачі Fм2 з врахуванням різниці в тиску насиченої водяної пари. В процесі зберігання комбікорму спостерігається накопичування вологи за рахунок сорбції вологи з парів води у повітрі. Розуміння факторів обумовлюючих зміну якості комбікормів при його зберіганні є важливим елементом виготовлення та використання комбікормів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3625
Розташовується у зібраннях:Дударев Ігор Іванович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
7.pdf1,86 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.