DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3619
Title: ANALYSIS OF THE USE OF CORN COMPONENTS IN THE PRODUCTION OF FEED FOR CATTLE
Other Titles: АНАЛІЗ ВИКОРИСТАННЯ СКЛАДОВИХ КОМПОНЕНТІВ КУКУРУДЗИ ПРИ ВИГОТОВЛЕННІ КОРМІВ ДЛЯ ВРХ
Authors: Dudarev І., Uminsky S., Yakovenko А., Makarchuk V., Korolkova M.
Дударев І., Уминський С., Яковенко А., Макарчук В., Королькова М.
Keywords: feed, processing, rod, use, preparation
корм, обробка, стрижень, використання, підготовка
Issue Date: 2021
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: Dudarev І., Uminsky S., Yakovenko А., Makarchuk V., Korolkova M. Analysis of the use of corn components in the production of feed for cattle. Аgrarian Bulletin of the Black Sea Littoral. 2021, Issue 101. 67-70.
Abstract: Currently, the use of corn cores in the manufacture of feed goes mainly in two directions: - preservation of whole or crushed ears, including several methods (drying, ensiling, chemical preservation, ventilation with natural or artificially cooled air, and others); - preparation of crushed grain core mix (ISS) from pre-threshed ears. For preserving corn cobs, it is harvested by corn harvesters with a humidity of 40 ... 45% on the cobs. Then the cobs, whole or crushed on stationary crushers, are loaded into storage, compacted and sealed. Naybilshch consider laying them in trenches or towers in a crushed form as an attractive option for preserving ears. In this case, the size of the crushed particles should be within 3 ... 4 mm and their size should be at least 70%, with the obligatory absence of whole grains. Naybilshch consider laying them in trenches or towers in a crushed form as an attractive option for preserving ears, which contributes to the phased use of such raw materials in feed for cattle.
У цей час використання стрижнів кукурудзи при виготовленні кормів йде, в основному, по двом напрямкам: консервування цілих або здрібнених качанів, що включає кілька способів (висушування, силосування, хімічне консервування, вентилювання природнє або штучно охолодженим повітрям і інші); заготовка здрібненої зерно- стрижневої суміші (ЗСС) з попередньо обмолочених качанів .Для консервування качанів кукурудзи її забирають кукурудзо- збиральними комбайнами при вологості качанів 40...45 %. Потім качани в целому або здрібненому на стаціонарних подрібнювачах завантажують їх у сховище, ущільнюють і герметизиують. Найбільщ привабливим варіантом консервування качанів вважають закладку їх у траншеї або вежі в здрібненому виді. При цьому розміри подрібнених часток повинні бути в межах 3...4 мм і їх має бути не менш 70 % при обов'язковій відсутності цілих зерен. Найбільщ привабливим варіантом консервування качанів вважають закладку їх у траншеї або вежі в здрібненому виді, що сприяє поетапному використанню такої сировини в кормах для ВРХ.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/3619
Appears in Collections:Дударев Ігор Іванович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
13.pdf3,29 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.