DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3617
Назва: ОСНОВИ НОРМОВАНОЇ ОРГАНІЧНОЇ ГОДІВЛІ ТВАРИН
Інші назви: FUNDAMENTALS OF NORMATED ORGANIC ANIMAL FEEDING
Автори: Різничук І., Кишлали О., Мажиловська К., Гурко Є.
Riznychuk I., Kyshlaly О. , Mazhylovska K. , Hurko Ye.
Теми: органічні корми, органічна годівля тварин, органічне виробництво, органічне тваринництво, норма годівлі, корми, раціон, тип годівлі, кормові добавки
organic feed, organic feeding of animals, organic production, organic animal husbandry, feeding rate, feed, diet, type of feeding, feed additives
Дата публікації: 2021
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Основи нормованої органічної годівлі тварин / І. Різничук, О. Кишлали, К. Мажиловська, Є. Гурко // Аграрний вісник Причорномор’я: зб.наук.пр. / ОДАУ. – Одеса, 2021. – Вип.101. – С. 48-58.
Короткий огляд (реферат): Зазначається, що одним із напрямків сучасного сільського господарства є розвиток органічного виробництва продукції тваринництва, її популяризація та наукове забезпечення. Визначальним етапом у технологічному процесі органічного виробництва продукції тваринництва є виробництво органічних кормів та нормована органічна годівля тварин. До елементів організації нормованої органічної годівлі відносять встановлення норм годівлі, вибір методу нормування поживних речовин, розробка раціонів годівлі, їх структура, тип годівлі, підготовку корму до згодовування, кратність і спосіб годівлі, спосіб і послідовність роздавання кормів. Повноцінності нормованої органічної годівлі тварин досягають: шляхом підбору кормів у раціоні з урахуванням їх різнобічної поживності, використанням кормових матеріалів мінерального походження, поживних кормових добавок (вітаміни, мікроелементи) та інших біологічно активних речовин, приготуванням повнораціонних кормових сумішей. При цьому важлива роль відводиться застосуванню технологічних способів підготовки кормів до згодовування, таких як подрібнення, плющення, очищення зерна від плівок, екструдування та виготовлення гранул, використання переважно біологічних, механічних та фізичних методів виробництва. На даний період проводиться робота щодо розроблення системи нормованої органічної годівлі тварин різних видів та груп виробничого призначення, з дотриманням детальних правил органічного тваринництва.
It is noted that one of the areas of modern agriculture is the development of organic production of livestock products, its promotion and scientific support. The defining stage in the technological process of organic production of livestock products is the production of organic feed and standardized organic feeding of animals. The elements of the organization of normalized organic feeding include the establishment of feeding norms, the choice of method of normalization of nutrients, development of feeding rations, their structure, type of feeding, preparation of feed for feeding, frequency and method of feeding, method and sequence of feed distribution. The full value of normalized organic feeding of animals is achieved: by selecting feed in the diet taking into account their versatile nutrition, the use of feed materials of mineral origin, nutritional feed additives (vitamins, trace elements) and other biologically active substances, preparation of complete feed mixtures. An important role is given to the use of technological methods of feed preparation for feeding, such as grinding, flattening, cleaning of grain from films, extrusion and production of granules, the use of mainly biological, mechanical and physical production methods. At present, work is underway to develop a system of standardized organic feeding of animals of different species and groups for industrial purposes, in compliance with detailed rules of organic animal husbandry.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3617
Розташовується у зібраннях:Різничук Ігор Федорович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
11.pdf268,49 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.