DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3550
Назва: ВПЛИВ ГАЗОВОГО ЗАБРУДНЕННЯ ПОВІТРЯ НА ЕТОЛОГІЮ ТВАРИН
Автори: Пушкар Т.Д., Пушкар Я.А., Чігірьов В.О.
Теми: етологія, поведінка, корови, озон, мікроклімат, аміак
Дата публікації: 2021
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 636.52/5824:66 Пушкар Т. Д. Вплив газового забруднення повітря на етологію тварин / Т.Д. Пушкар, Я.А. Пушкар, В.О. Чігірьов // Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: тези доп. І Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (м. Одеса, 13-14 квітня 2021 р.) / ОДАУ. - С. 153-154.
Короткий огляд (реферат): Існує тісний зв'язок між станом здоров'я і продуктивністю тварин, з одного боку, і бактеріальної та газової забрудненістю повітряного середовища приміщень, з іншого боку. Не підтримуючи санітарно-гігієнічні параметри мікроклімату, наноситься колосальний збиток, що заподіюється хворобами та падіжом тварин. Досліджено поведінку корів української червоної молочної породи за умов прив’язного утримання. В ході проведених досліджень встановлено відмінності у прояві поведінкових актів між тваринами першої групи (контроль) і тваринами з другої групи (дослід) після проведення озонування повітря. Дослідження доводить, що дезінфекція повітря у корівнику, при використані озоно-повітряної суміші, руйнує токсичні речовини. Внаслідок чого, покращується добробут тварин.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3550
Розташовується у зібраннях:Пушкар Тетяна Дмитріївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Пушкар Т.Д..pdf389,4 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.