Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3529
Title: | ВЕТЕРИНАРНО-САНІТАРНА ОЦІНКА ЯКОСТІ І БЕЗПЕЧНОСТІ РИБИ ПІВДЕННОГО РЕГІОНУ УКРАЇНИ |
Authors: | Тарасенко Л.О., Голубенко О.О., Коваль О.С. |
Keywords: | ветеринарно-санітарна оцінка, якість і безпечність риби, Південний регіон України |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Одеський державний аграрний університет |
Citation: | УДК: 636.09:614.31:637.56.05(477.7) Тарасенко Л. О. Ветеринарно-санітарна оцінка якості і безпечності риби Південного регіону України / Л.О. Тарасенко, О.О. Голубенко, О.С. Коваль // Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: тези доп. І Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (м. Одеса, 13-14 квітня 2021 р.) / ОДАУ. - С. 96-99. |
Abstract: | Гідробіонти, в тому числі і риба – цінне джерело білків у раціоні харчування для забезпечення поживними речовинами людства. Харчова та біологічна цінність риби полягає у вмісті протеїнів білка, жирів, мінеральних речовин, а також вуглеводів, ферментів, і водо-і жиророзчинних вітамінів. Вміст поліненасичених омега-3 жирних кислот та їх легке засвоєння основна перевага у споживання рибних продуктів у порівнянні з іншими продуктами тваринного походження. Споживання в їжу людиною омега-3 жирних кислот сприяє метаболізму, а саме побудові клітинних мембран і рецепторних структур організму. Іхтіофауна водойм Південного регіону України характеризується значною площею водного дзеркала,що обумовлено наявністю великої кількості природних і штучно створених водойм. Наші дослідження були спрямовані на виявленні захворювань риб інвазійного походження в умовах Південного регіону України – Одеської області, ідентифікації збудників та в подальшому розробки санітарних заходів профілактики. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/3529 |
Appears in Collections: | Тарасенко Людмила Олексіївна |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Тарасенко Л..pdf | 801,87 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.