DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3529
Назва: ВЕТЕРИНАРНО-САНІТАРНА ОЦІНКА ЯКОСТІ І БЕЗПЕЧНОСТІ РИБИ ПІВДЕННОГО РЕГІОНУ УКРАЇНИ
Автори: Тарасенко Л.О., Голубенко О.О., Коваль О.С.
Теми: ветеринарно-санітарна оцінка, якість і безпечність риби, Південний регіон України
Дата публікації: 2021
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК: 636.09:614.31:637.56.05(477.7) Тарасенко Л. О. Ветеринарно-санітарна оцінка якості і безпечності риби Південного регіону України / Л.О. Тарасенко, О.О. Голубенко, О.С. Коваль // Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: тези доп. І Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (м. Одеса, 13-14 квітня 2021 р.) / ОДАУ. - С. 96-99.
Короткий огляд (реферат): Гідробіонти, в тому числі і риба – цінне джерело білків у раціоні харчування для забезпечення поживними речовинами людства. Харчова та біологічна цінність риби полягає у вмісті протеїнів білка, жирів, мінеральних речовин, а також вуглеводів, ферментів, і водо-і жиророзчинних вітамінів. Вміст поліненасичених омега-3 жирних кислот та їх легке засвоєння основна перевага у споживання рибних продуктів у порівнянні з іншими продуктами тваринного походження. Споживання в їжу людиною омега-3 жирних кислот сприяє метаболізму, а саме побудові клітинних мембран і рецепторних структур організму. Іхтіофауна водойм Південного регіону України характеризується значною площею водного дзеркала,що обумовлено наявністю великої кількості природних і штучно створених водойм. Наші дослідження були спрямовані на виявленні захворювань риб інвазійного походження в умовах Південного регіону України – Одеської області, ідентифікації збудників та в подальшому розробки санітарних заходів профілактики.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3529
Розташовується у зібраннях:Тарасенко Людмила Олексіївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тарасенко Л..pdf801,87 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.