DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3516
Title: ДОСЛІДЖЕННЯ ВМІСТУ КАРАТИНОЇДІВ У ПЛОДАХ CAPSICUM ANNUUM L. РІЗНОЇ СТИГЛОСТІ ТА ЇХ ПРОТИЗАПАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ
Authors: Бойко Ю.О., Бойко І.А., Шандра О.А., Онуфрієнко О.В.
Keywords: каротиноїди, Capsicum annuum L., протизапальний
carotenoids, Capsicum annuum L., anti-inflammatory
Issue Date: 2021
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: УДК 547.99.4722-4725:615.246.9 Дослідження вмісту каратиноїдів у плодах Capsicum annuum L. різної стиглості та їх протизапальної активності / Ю.О. Бойко, І.А. Бойко, О.А. Шандра, О.В. Онуфрієнко // Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: тези доп. І Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (м. Одеса, 13-14 квітня 2021 р.) / ОДАУ. - С. 19-20.
Abstract: Дослідження присвячено вивченню динаміці змін вмісту каротиноїдів у плодах Capsicum annuum L. під час дозрівання. Визначення вмісту каротиноїдів проводили спектрофотометричним способом. Було показано, що найбільший вміст каротиноїдів приходився на стадію біологічної стиглості. Оцінку протизапальної активності проводили на експериментальної моделі ад’ювант-індукованого запалення. Місцеве використання екстракту каротиноїдів у якості протизапального агенту призводить до зменшення набрякових явищ.
The dynamics of changes in the content of carotenoids in fruits of Capsicum annuum L. during ripening was studied. Content of carotenoids determined spectrophotometric method. Maximum content of carotenoids was in red-ripe fruits. For investigation of antiinflammatory activity used ajuvant-induced inflammatory models. Local treatment of carotenoids extracts decreased inflammatory edema.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/3516
Appears in Collections:Бойко Юрій Олександрович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Бойко Ю..pdf456,86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.