DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3516
Назва: ДОСЛІДЖЕННЯ ВМІСТУ КАРАТИНОЇДІВ У ПЛОДАХ CAPSICUM ANNUUM L. РІЗНОЇ СТИГЛОСТІ ТА ЇХ ПРОТИЗАПАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ
Автори: Бойко Ю.О., Бойко І.А., Шандра О.А., Онуфрієнко О.В.
Теми: каротиноїди, Capsicum annuum L., протизапальний
carotenoids, Capsicum annuum L., anti-inflammatory
Дата публікації: 2021
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 547.99.4722-4725:615.246.9 Дослідження вмісту каратиноїдів у плодах Capsicum annuum L. різної стиглості та їх протизапальної активності / Ю.О. Бойко, І.А. Бойко, О.А. Шандра, О.В. Онуфрієнко // Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: тези доп. І Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (м. Одеса, 13-14 квітня 2021 р.) / ОДАУ. - С. 19-20.
Короткий огляд (реферат): Дослідження присвячено вивченню динаміці змін вмісту каротиноїдів у плодах Capsicum annuum L. під час дозрівання. Визначення вмісту каротиноїдів проводили спектрофотометричним способом. Було показано, що найбільший вміст каротиноїдів приходився на стадію біологічної стиглості. Оцінку протизапальної активності проводили на експериментальної моделі ад’ювант-індукованого запалення. Місцеве використання екстракту каротиноїдів у якості протизапального агенту призводить до зменшення набрякових явищ.
The dynamics of changes in the content of carotenoids in fruits of Capsicum annuum L. during ripening was studied. Content of carotenoids determined spectrophotometric method. Maximum content of carotenoids was in red-ripe fruits. For investigation of antiinflammatory activity used ajuvant-induced inflammatory models. Local treatment of carotenoids extracts decreased inflammatory edema.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3516
Розташовується у зібраннях:Бойко Юрій Олександрович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бойко Ю..pdf456,86 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.