DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3475
Назва: ПРОТИДІЯ ЕРОЗІЇ ПРИ ВИРОЩУВАННІ ВИНОГРАДУ НА СХИЛОВИХ ДІЛЯНКАХ В УМОВАХ ПІВДНЯ УКРАЇНИ
Автори: Бондар Л.П., Колос В.О.
Теми: протидія ерозії, вирощування винограду, схилові ділянки, Південь України
Дата публікації: 2022
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 634.8:631.459(477.7) Бондар Л. П. Протидія ерозії при вирощуванні винограду на схилових ділянках в умовах Півдня України / Л.П. Бондар, В.О. Колос // Сучасні тенденції розвитку геодезії, землеустрою та природокористування: зб. мат-лів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 15-16 червня 2022 р.) / ОДАУ. - Одеса, 2022. - С. 208-210.
Короткий огляд (реферат): Земля є найважливішою складовою природних ресурсів, базою рослинного і тваринного світу, резервом природних ресурсів, робочою базою промисловості, населених пунктів і доріг, основним засобом виробництва в сільському господарстві. Тому раціональне використання земель є необхідною складовою комплексної експлуатації та охорони природних ресурсів (1). Україна достатньо забезпечена орними землями, але їх кількість на душу населення не корелює з рівнем продовольчої безпеки, оскільки останній залежить не лише від площі земельних ресурсів і родючості ґрунтів, а й від рівня культури землеробства, структури посівів, економіки, розвитку переробної промисловості, соціальних умов та рівень життя. Як показує аналіз даних, в Україні майже не має резервів для збільшення площ сільськогосподарських угідь. Тому основним напрямком ефективного землеробства є інтенсивне екологічне землеробство з організацією протиерозійного відновлення території.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3475
Розташовується у зібраннях:Бондар Людмила Пилипівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Tezu_Bondar.pdf718,74 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.