DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3454
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorСлюсаренко І. С. Sliusarenko I.S.-
dc.date.accessioned2022-07-29T09:09:08Z-
dc.date.available2022-07-29T09:09:08Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationУДК 636.32/.38.083 Слюсаренко І. С. Технологічні прийоми вирощування ягнят в залежності від походження та морфо-функціонального статусу при народженні: дис. на здоб. наук. ступ. докт. філософії за спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / ОДАУ. - Одеса, 2022. – 200 с.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/3454-
dc.description.abstractДисертація присвячена вивченню прийомів вирощування ягнят різного походження, способу підвищення їхньої живої маси від народження до 20-денного віку і впливу цих чинників на їх ріст, розвиток, формування м’ясних якостей, реалізацію в ранньому віці й економічну та виробничу ефективність виробництва ягнятини. Для цього було спаровано по 34 матки цигайської породи приазовського внутрішньопородного типу першого бонітувального класу з плодючістю 116 ягнят на 100 вівцематок з баранами-плідниками гісарської і мериноландшаф порід. Вівцематки були першого класу і мали середні показники продуктивності, характерні для тварин цигайської породи. Одержане потомство до відлучення в 4 -міс. віці вирощували кошарно- базовим способом, а після відлучення - стійлово-пасовищним. Баранців і над-ремонтних ярок у 4-міс. віці реалізовували на ринку, а залишених ярок виро-щували до 18-міс. віку, як ремонтний молодняк. Дослідження проводили на помісних тваринах першого покоління. Встановлено, що вихід ягнят на 100 маток більший на 13,2% у маток, спарованих з бараном породи мериноландшаф, ніж з бараном гісарської породи. Двійневих ягнят одержано більше на 36,8 %, а одинців - менше на 53,3% у потомстві барана породи мериноландшаф порівняно з потомством барана гісарської породи.ru
dc.language.isoukru
dc.publisherОдеський державний аграрний університетru
dc.subjectтехнологічні прийоми, вирощування ягнят, морфо-функціональний статус, ефективність виробництва ягнятини, формування м’ясних якостейru
dc.titleТЕХНОЛОГІЧНІ ПРИЙОМИ ВИРОЩУВАННЯ ЯГНЯТ В ЗАЛЕЖНОСТІ ВІД ПОХОДЖЕННЯ ТА МОРФО-ФУНКЦІОНАЛЬНОГО СТАТУСУ ПРИ НАРОДЖЕННІru
dc.title.alternativeTechnological methods of raising lambs depending on the origin and morpho-functional status at birth-
dc.typeBookru
Appears in Collections:*ДИСЕРТАЦІЇ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Dysertatsiya-Slyusarenko.pdf1,96 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.