DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3442
Назва: Видовий склад та зональна поширеність ентомопатогенних нематод (Nematoda: Rhabditida) в агроценозах України
Автори: Ковтун А.М., Бондар Л. П.
Теми: зональна поширеність, ентомопатогенні нематоди, Nematoda: Rhabditida, агроценози України
Дата публікації: 2021
Видавництво: Гельветика
Бібліографічний опис: Ковтун А. М. Видовий склад та зональна поширеність ентомопатогенних нематод (Nematoda: Rhabditida) в агроценозах України / Ковтун А.М., Бондар Л.П. // Аграрні науки та продовольство в сучасній системі освіти: взаємини та протидії: мат-ли наук.-педагог. підв. кваліф. у галузі аграр. наук та продовольства (м. Одеса, 2 серпня-10 вересня 2021 р.). – Одеса: Гельветика, 2021. – С. 37-42.
Короткий огляд (реферат): Паразитизм червів (гельмінтів, нематод) у комахах є достатньо масштабним явищем в природі та розглядається в сучасній нематології не тільки сугубо в теоретичному аспекті, але й практичному, що має важливе господарське значення. Гельмінти стали основою для виробництва екологічно безпечних препаратів для біоконтролю різних шкідників у багатьох країнах світу. Серед всього різноманіття ентомонематод, особливої уваги варті представники з двох родин – Steienernematidae Chitwood et Chitwood, 1937 та Heterorhabditidae Poinar, 1976 (Nematoda: Rhabditida), яких визначають як «ентомопатогенні нематоди» (далі – ЕПН), адже в природі вони існують у симбіозі з кишечними бактеріями (Enterobacteriaceae), і в комплекі з ними характеризуються високими антибіотичними (ентомоцидними) властивостями, викликаючи септицемію і загибель жертв – комах-хазяїв. Метою даної роботи було визначити видову приналежність виявлених ізолятів ентомопатогенних нематод та виявити основні види, які приурочені до найпоширеніших типів агроценозів Полісся та Лісостепу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3442
Розташовується у зібраннях:Бондар Людмила Пилипівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ковтун,_Бондар_тези2021.pdf547,32 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.