DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3431
Назва: ВПЛИВ ВВЕДЕННЯ ДО РАЦІОНУ КОРІВ ПРОПІЛЕНГЛІКОЛЮ ТА СТА-ХОЛу НА ДЕЯКІ БІОХІМІЧНІ ПОКАЗНИКИ ПЛАЗМИ КРОВІ
Автори: Тодоров М. І.
Теми: раціон корів, пропіленгліколь, Ста-Хол, біохімічні показники плазми крові
Дата публікації: 2020
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 636.2.034:636.084 Тодоров М.І. Вплив введення до раціону корів пропіленгліколю та Ста-Холу на деякі біохімічні показники плазми крові / М. Тодоров // Матеріали науково-практичної конференції професорсько-викладацького складу та аспірантів (7–8 квітня 2020 р.) / ОДАУ. - Одеса, 2020. – С. 56-57.
Короткий огляд (реферат): Найпоширенішими та найбільш економічно збитковими захворюваннями високопродуктивних корів є кетоз, жирова дистрофія печінки, хронічний ацидоз рубця (Simonov, 2010; Gordon et al., 2013; Raboisson et al., 2014; Kuhla et al., 2016; Lacasse et al., 2017). Ці хвороби повністю або частково спричинені високим вмістом концентратів у раціоні та особливостями технології утримання. Узагалі позбутися їх неможливо, проте слід скерувати наукові розробки на зменшення поширення цих захворювань. Незважаючи на наявність значної кількості препаратів, що регулюють метаболізм у рубці та синтез глюкози у печінці, приблизно у 40% високопродуктивних корів виявляють субклінічну форму кетозу та жирову гепатодистрофію. Значною мірою попередити ці захворювання можна балансуванням раціонів, однак основний шлях боротьби з ними – введення до раціону кормових добавок. Кетоз є метаболічним захворюванням, яке виникає, коли корова знаходиться в важкому стані з негативним енергетичним балансом.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3431
Розташовується у зібраннях:Тодоров Микола Іванович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ст_Тодоров.pdf527,34 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.