Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3431
Назва: | ВПЛИВ ВВЕДЕННЯ ДО РАЦІОНУ КОРІВ ПРОПІЛЕНГЛІКОЛЮ ТА СТА-ХОЛу НА ДЕЯКІ БІОХІМІЧНІ ПОКАЗНИКИ ПЛАЗМИ КРОВІ |
Автори: | Тодоров М. І. |
Теми: | раціон корів, пропіленгліколь, Ста-Хол, біохімічні показники плазми крові |
Дата публікації: | 2020 |
Видавництво: | Одеський державний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | УДК 636.2.034:636.084 Тодоров М.І. Вплив введення до раціону корів пропіленгліколю та Ста-Холу на деякі біохімічні показники плазми крові / М. Тодоров // Матеріали науково-практичної конференції професорсько-викладацького складу та аспірантів (7–8 квітня 2020 р.) / ОДАУ. - Одеса, 2020. – С. 56-57. |
Короткий огляд (реферат): | Найпоширенішими та найбільш економічно збитковими захворюваннями високопродуктивних корів є кетоз, жирова дистрофія печінки, хронічний ацидоз рубця (Simonov, 2010; Gordon et al., 2013; Raboisson et al., 2014; Kuhla et al., 2016; Lacasse et al., 2017). Ці хвороби повністю або частково спричинені високим вмістом концентратів у раціоні та особливостями технології утримання. Узагалі позбутися їх неможливо, проте слід скерувати наукові розробки на зменшення поширення цих захворювань. Незважаючи на наявність значної кількості препаратів, що регулюють метаболізм у рубці та синтез глюкози у печінці, приблизно у 40% високопродуктивних корів виявляють субклінічну форму кетозу та жирову гепатодистрофію. Значною мірою попередити ці захворювання можна балансуванням раціонів, однак основний шлях боротьби з ними – введення до раціону кормових добавок. Кетоз є метаболічним захворюванням, яке виникає, коли корова знаходиться в важкому стані з негативним енергетичним балансом. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://hdl.handle.net/123456789/3431 |
Розташовується у зібраннях: | Тодоров Микола Іванович |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
ст_Тодоров.pdf | 527,34 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.