DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3376
Назва: ПРОТИЗАПАЛЬНА АКТИВНІСТЬ ПОХІДНИХ ВАНІЛІНУ В УМОВАХ КОЛАГЕН-ІНДУКОВАНОГО ЗАПАЛЕННЯ
Автори: Бойко Ю. О., Бойко І. А.
Теми: протизапальна активність, похідні ваніліну, колаген-індуковане запалення
Дата публікації: 2019
Видавництво: Тернопільський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Бойко Ю. О. Протизапальна активність похідних ваніліну в умовах колаген-індукованого запалення / Ю.О. Бойко, І. А. Бойко // Хімія природних сполук: матер. V Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Тернопіль, 30-31 травня 2019 р.) / Тернопільський державний медичний університет. – Тернопіль, 2019. – С. 75-76.
Короткий огляд (реферат): Капсаіциноїди - група рослинних алкалоїдів, які за хімічною структурою та шляхами біосинтезу є похідними ваніліну. Різноманіття фармакологічних та біологічних властивостей капсаіциноїдів, здатність активувати рецептори транзієнтного потенціалу типу 1 ванілоїдної родини (TRPV1) привертає до них ретельну увагу дослідників. В плодах культурних та диких видів гіркого перцю (рід Capsicum) вміщується велика кількість капсаіцину та його похідних – дигідрокапсаіцину, нордигідроркапсаіцину, гомокапсаіцину та інших. Вказані сполуки вивчаються з кінця 70-х років минулого століття, тому їх біохімічні, фармацевтичні, лікувальні якості добре описані у науковій літературі. У той же час, дослідженням фармако-терапевтичних властивостей ваніліну та його найбільш простих похідних (ваніліновій кислоті, ваніліновому оксиму та ваніліновому спирту), що є родоначальниками для усіх капсаіциноїдів приділяється значно менше уваги. Саме тому ціллю цієї роботи було дослідження протизапальних властивостей ваніліну та його похідних в умовах колаген-індукованого запального процесу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3376
Розташовується у зібраннях:Бойко Юрій Олександрович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Boyko (2).pdf1,25 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.