Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3104
Title: | EVALUATION OF THE DEGREE OF GRINDING OF THE CEREAL PART OF PLANTS WHEN USE IN THE RECIPES OF COMBINED FEEDS FOR CATS |
Other Titles: | ОЦІНКА СТУПЕНЯ ПОДРІБНЕННЯ СТЕБЕЛЬЧАСТОЇ ЧАСТИНИ РОСЛИН ПІД ЧАС ВИКОРИСТАННЯ В РЕЦЕПТАХ КОМБІКОРМІВ ДЛЯ ВРХ ОЦЕНКА СТЕПЕНИ ИЗМЕЛЬЧЕНИЯ СТЕБЕЛЬЧАТОЙ ЧАСТИ РАСТЕНИЙ ПРИ ИСПОЛЬЗОВАНИИ В В РЕЦЕПТАХ КОМБИКОРМОВ ДЛЯ КРС |
Authors: | Dudarev І., Uminsky S., Yakovenko А., Chuchuy V., Korolkova M., Dmitrieva S. Дударев І., Уминський С., Яковенко А., Чучуй В., Королькова М., Дмитрієва С. |
Keywords: | feed, composition, grinding, use, evaluation корм, склад, подрібнення, використання, оцінка корм, состав, измельчение, использование, оценка |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Одеський державний аграрний університет |
Citation: | UDC 636.087.7 Dudarev І., Uminsky S., Yakovenko А., Chuchuy V., Korolkova M., Dmitrieva S. Evaluation of the degree of grinding of the cereal part of plants when use in the recipes of combined feeds for cats. Аgrarian Bulletin of the Black Sea Littoral. 2021, Issue 99. 127-129. |
Abstract: | The efficiency of the livestock complex requires an increase in productivity, which is largely
associated with the rational use of the forage base and which today can be used with great potential. The
efficiency of using the feed base can be significantly increased by compiling and using rational feed
mixtures. The use of the stalked part of plants (STP) in the feed makes it possible to obtain more livestock
products. So, the use of traditional ingredients can be added to those less common in the preparation of
feed, but possessing the necessary qualities, such as the remains of sunflower, oats, rapeseed, flax,
triticale, rye, rice, corn, (which are underutilized or not used at all) and other sources a raw material
base in the form of the remains of the main production. The stalked parts of agricultural crops can be
used in different ways, however, their use is represented by the production of feed mixtures and
compound feeds. The use of the listed feeds in practical application is subject to a general requirement
related to their preparation, i.e. grinding to ensure digestibility by the animals for which they will be
used. Ефективність тваринницького комплексу вимагає збільшення продуктивності, що в значній мірі пов'язано з раціональним використанням кормової бази і яка на сьогоднішній день може бути використана з великим потенціалом. Ефективність використання кормової бази можна істотно збільшити шляхом складання і застосування раціональних кормових сумішей. Застосування в складі кормів стебельчатой частини рослин (СЧР) дозволяє отримати більше продуктів тваринництва. Так до використання традиційних складових можуть бути приєднані менш поширені при приготуванні кормів, але володіють необхідними якостями такі, як залишки соняшнику, вівса, ріпаку, льону, тритикале, жита, рису, кукурудзи, (які недостатньо використовуються або не використовуються взагалі) та інші джерела сировинної бази у вигляді залишків основного виробництва. Стебельчатие частини сільськогосподарських культур, можуть використовуватися в в різних варіантах, однак їх застосування представлено виробництвом кормосмесей і комбікормів. До використання перерахованих кормів в практичному застосуванні пред'являється загальна вимога пов'язане з їх підготовкою тобто подрібненням для забезпечення засвоюваності тваринами для яких вони будуть використані. Эффективность животноводческого комплекса требует увеличения продуктивности, что в значительной мере связано с рациональным использованием кормовой базы и которая на сегодняшний день может быть использована с большим потенциалом. Эффективность использования кормовой базы можно существенно увеличить путем составления и применения рациональных кормовых смесей. Применение в составе кормов стебельчатой части растений (СЧР) позволяет получить больше продуктов животноводства. Так к использованию традиционных составляющих могут быть присоединены менее распространенные при приготовлении кормов, но обладающие необходимыми качествами такие, как остатки подсолнечника, овса, рапса, льна, тритикале, ржи, риса, кукурузы, (которые недостаточно используются или не используются вообще) и другие источники сырьевой базы в виде остатков основного производства. Стебельчатые части сельскохозяйственных культур, могут использоваться в в разных вариантах, однако их применение представлено производством кормосмесей и комбикормов. К использованию перечисленных кормов в практическом применении предъявляется общее требование связанное с их подготовкой т.е. измельчением для обеспечения усваиваемости животными для которых они будут использованы. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/3104 |
Appears in Collections: | Дударев Ігор Іванович |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.