DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3064
Назва: Удосконалення технології виробництва продукції в умовах цеху опоросу ТОВ «Агрофірми «Дністровська» Арцизького району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Автори: Романенко К. О.
Теми: технології виробництва продукції свинарства, цех опоросу, технології переробки свинини
Дата публікації: 2019
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Романенко К. О. Удосконалення технології виробництва продукції в умовах цеху опоросу ТОВ «Агрофірми «Дністровська» Арцизького району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / К. О. Романенко // Керівник: доктор с.-г. наук, професор Р. Л. Сусол / ОДАУ. – Одеса, 2019. – 88 с.
Короткий огляд (реферат): Мета досліджень полягала в удосконаленні технології виробництва продукції в умовах цеху опоросу конкретного сучасного господарства з інтенсивною технологію виробництва продукції. Відповідно до поставленої мети завданнями даної роботи було вивчення: технології годівлі, утримання свиней та ветеринарно-санітарних заходів у галузі свинарства в умовах ТОВ «Агрофірма «Дністровська»; питання удосконалення технології виробництва продукції в умовах цеху опоросу ТОВ «Агрофірми «Дністровська»; технології переробки свинини; економічної ефективності проведених досліджень. Об'єкт досліджень: свиноматки різного походження. Предмет досліджень: продуктивність свиноматок в цеху опоросу. Основні результати досліджень Проведеним наукого-господарським дослідом встановлено, що використання гормональної обробки свиноматок призвело до збільшення багатоплідності маток на 1,11-1,17 голів або на 10,5-11,04% (P≥0,95) та дало можливість відлучити на 0,95-1,43 голів поросят або на 9,4-15,1% більше порівняно з контрольною групою (P≥0,99), що в свою чергу дало можливість збільшити живу масу гнізда при відлученні на 5,30-9,64 кг або на 7,1-13,6% (P≥0,99). Проте через підвищену кількість поросят у гнізді до відлучення середня жива маса поросят дослідної групи на момент відлучення була на 0,11-0,16 кг або на 1,5-2,2% меншою. Важливим досягненням виробничого досліду стало те, що рівень аварійних опоросів зменшився від 4 до 11 раз в дослідній групі порівяно з контрольною.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3064
Розташовується у зібраннях:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Романенко_К.О._2019.pdf1,2 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.