DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3061
Назва: Удосконалення технології виробництва молока в умовах СВК «Дружба» Саратського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Автори: Покотило М. Ф.
Теми: технологія, корови, лактація, сервіс-період, молочна продуктивність, відтворення, міжотельний період
Дата публікації: 2020
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Покотило М. Ф. Удосконалення технології виробництва молока в умовах СВК «Дружба» Саратського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / М. Ф. Покотило // Керівник: канд. с.-г. н., доц. Н. О. Кірович / ОДАУ. – Одеса, 2020. – 84 с.
Короткий огляд (реферат): Мета роботи – є вивчення та удосконалення технології виробництва молока в умовах СВК «Дружба» Саратського району Одеської області. Скотарство у господарстві є основною галуззю тваринництва і характеризується стабільністю як загального поголів'я великої рогатої худоби, так і поголів'я дійних корів. Тварини щорічно підвищують надої, але молоко має не високий вміст жиру та білку (3,68–3,7 % і 3,00–3,01 % відповідно. Умови утримання і технологія годівлі дійних корів на доброму рівні. У господарстві проводиться якісна первинна обробки молока із подальшим виробництвом молочних продуктів, завдяки якій рентабельність виробництва молока за останні роки коливалася у межах 12,8–35,9 % Встановлено, що з подовженням тривалості сервіс-періоду надої за фактичну лактацію підвищуються на 0,60–7,34 %, але збільшення надоїв непропорційне. Надій за 305 днів лактації первісток з тривалістю сервіс-періоду 61–90 днів на 6,51 % (273,08 кг) перевищує надій тварин з сервіс-періодом до 60 днів та на 1,89–7,91 % (79,23–331,60 кг) надій ровесниць із тривалістю сервіс-періоду понад 91 день. Суттєвої різниці між групами за вмістом жиру та білку в молоці не було. За кількістю молочного жиру та молочного білку у піддослідних тварин відмічалася така ж тенденція, що і за надоєм за фактичну лактацію. Результати економічної оцінки свідчать, що від 1 корови з тривалістю сервіс-періоду понад 91 день недоотримують 4,79–16,05 % грошових надходжень порівняно з ровесницею, у якої тривалість сервіс-періоду була у межах 61–90 днів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3061
Розташовується у зібраннях:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Покотило 2020.pdf1,4 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.