Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3061
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Покотило М. Ф. | - |
dc.date.accessioned | 2021-06-23T10:56:56Z | - |
dc.date.available | 2021-06-23T10:56:56Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Покотило М. Ф. Удосконалення технології виробництва молока в умовах СВК «Дружба» Саратського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / М. Ф. Покотило // Керівник: канд. с.-г. н., доц. Н. О. Кірович / ОДАУ. – Одеса, 2020. – 84 с. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/3061 | - |
dc.description.abstract | Мета роботи – є вивчення та удосконалення технології виробництва молока в умовах СВК «Дружба» Саратського району Одеської області. Скотарство у господарстві є основною галуззю тваринництва і характеризується стабільністю як загального поголів'я великої рогатої худоби, так і поголів'я дійних корів. Тварини щорічно підвищують надої, але молоко має не високий вміст жиру та білку (3,68–3,7 % і 3,00–3,01 % відповідно. Умови утримання і технологія годівлі дійних корів на доброму рівні. У господарстві проводиться якісна первинна обробки молока із подальшим виробництвом молочних продуктів, завдяки якій рентабельність виробництва молока за останні роки коливалася у межах 12,8–35,9 % Встановлено, що з подовженням тривалості сервіс-періоду надої за фактичну лактацію підвищуються на 0,60–7,34 %, але збільшення надоїв непропорційне. Надій за 305 днів лактації первісток з тривалістю сервіс-періоду 61–90 днів на 6,51 % (273,08 кг) перевищує надій тварин з сервіс-періодом до 60 днів та на 1,89–7,91 % (79,23–331,60 кг) надій ровесниць із тривалістю сервіс-періоду понад 91 день. Суттєвої різниці між групами за вмістом жиру та білку в молоці не було. За кількістю молочного жиру та молочного білку у піддослідних тварин відмічалася така ж тенденція, що і за надоєм за фактичну лактацію. Результати економічної оцінки свідчать, що від 1 корови з тривалістю сервіс-періоду понад 91 день недоотримують 4,79–16,05 % грошових надходжень порівняно з ровесницею, у якої тривалість сервіс-періоду була у межах 61–90 днів. | ru |
dc.language.iso | uk | ru |
dc.publisher | Одеський державний аграрний університет | ru |
dc.subject | технологія, корови, лактація, сервіс-період, молочна продуктивність, відтворення, міжотельний період | ru |
dc.title | Удосконалення технології виробництва молока в умовах СВК «Дружба» Саратського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр» | ru |
dc.type | Preprint | ru |
Розташовується у зібраннях: | Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр» |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Покотило 2020.pdf | 1,4 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.