DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3058
Назва: Удосконалення технологіі виробництва молока в умовах ПРАТ МХП «Зернопродукт» м. Ладижин Вінницької області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Автори: Луцюк О. М.
Теми: технологія виробництва молока, технологічний процес, технології годівлі дійних корів
Дата публікації: 2020
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Луцюк О. М. Удосконалення технологіі виробництва молока в умовах ПРАТ МХП «Зернопродукт» м. Ладижин Вінницької області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / О. М. Луцюк // Керівник: доктор с.-г. наук, професор Р. Л. Сусол / ОДАУ. – Одеса, 2020. – 93 с.
Короткий огляд (реферат): Метою дипломної роботи є вивчення та удосконалення технології виробництва молока в умовах ПрАТ МХП «Зернопродукт» м. Ладижин Вінницької області. Для досягнення поставленої мети вирішували наступні задачі: вивчити особливості технологічного процесу промислового виробництва молока в умовах даного провідного господарства; здійснити аналіз та розробити шляхи удосконалення технології годівлі дійних корів з урахуванням поточних обставин, що склалися у господарстві; визначити економічну ефективність проведених досліджень. В результаті проведених досліджень встановлено, що удосконалення технології годівлі дійних корів в господарстві полягало у вимушеному застосуванні силосно-концентратного типу годівлі за умови відсутності достатньої кількості люцернових сінажу та сіна, а також в оптимізації раціону годівлі дійних корів у різні фізіологічні періоди за мінерально-вітамінним живленням за рахунок включення преміксу «Польфамікс С/Екс 0,4%», що виявилося у збільшенні рівня показників середньодобового надою в перші 100 днів лактації у дослідній групі на 2,45 кг або на 6,8%. Крім того, оптимізація раціону за вмістом мінералів та вітамінів призвела до підвищення рівня заплідненості повновікових корів за період на 16,7% та зменшення сервіс-періоду на 14 днів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3058
Розташовується у зібраннях:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Луцюк_О._М.2020.pdf3,66 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.