Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3055
Назва: | Удосконалення технологічного процесу вирощування молодняку свиней в умовах СК «КОЛОС» Великомихайлівського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр» |
Автори: | Долінська О. В. |
Теми: | технологічний процес, вирощування молодняку свиней, технології виробництва продукції, технології переробки свинини |
Дата публікації: | 2020 |
Видавництво: | Одеський державний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | Долінська О. В. Удосконалення технологічного процесу вирощування молодняку свиней в умовах СК «КОЛОС» Великомихайлівського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / О. В. Долінська // Керівник: доктор с.-г. наук, професор Р. Л. Сусол / ОДАУ. – Одеса, 2020. – 85 с. |
Короткий огляд (реферат): | Мета досліджень полягала в удосконаленні технологічного процесу вирощування молодняку в умовах конкретного господарства одного з районів нашої області. Відповідно до поставленої мети завданнями даної роботи було вивчення: технології годівлі, утримання свиней в умовах СК «Агрофірма «Колос»; питання удосконалення технології виробництва продукції в умовах цеху дорощувння та відгодівлі СК «Колос»; питань технології переробки свинини; економічної ефективності проведених досліджень. Об'єкт досліджень: молодняк свиней різного походження. Предмет досліджень: продуктивність молодняку свиней. Основні результати досліджень До ефективних методів спрямованих на удосконалення технології виробництва в умовах цеху дорощуваня та відгодівлі в умовах даного господарства варто віднести перевірену в умовах даного господартсва схему схрещування, що передбачає збільшення умовної частки крові до 75% у фінальних гібридів за породою ландрас. Виробництво свинини у всіх дослідних групах відзначалося достатньо високими економічними показниками. За всіма піддослідним групам рівень рентабельності виробництва 1 кг приросту свинини склав від 38,41% до 59,02%. Більш високі економічні показники зафіксовано у молодняку V-VІІ дослідних груп, де батьківські форми ландрас, пєтрен та термінальні кнури. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://hdl.handle.net/123456789/3055 |
Розташовується у зібраннях: | Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр» |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Долiнська._2020.pdf | 2,24 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.