
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3041
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Корлюк С.С., Герасименко В.П., Бондар Л.П. | - |
dc.date.accessioned | 2021-06-02T11:29:25Z | - |
dc.date.available | 2021-06-02T11:29:25Z | - |
dc.date.issued | 2003 | - |
dc.identifier.citation | УДК 633.111:631.523.4 Корлюк С. С. Взаємодія генотип×середовище господарських ознак у м’якої пшениці / С.С. Корлюк, В.П. Герасименко, Л.П. Бондар // Аграрний вісник Причорномор’я: зб. наук. пр. / ОДАУ. – Одеса, 2003. – Вип. 22, Ч.4. - С. 659-665. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/3041 | - |
dc.description.abstract | Вивченню середовища у прояві ефектів генів відводиться суттєве місце в генетиці кількісних ознак. При оцінці властивостей комбінаційної здатності за допомогою методу діалельних схрещувань можна визначити характер мінливості адитивної та неадитивної дії генів в залежності від умов вирощування генотипів. Оскільки кількісні ознаки дуже піддаються впливу зовнішнього середовища, важливим є визначення стабільності оцінок загальної та специфічної комбінаційної здатності. Поряд з оцінками комбінаційної здатності важливо отримати оцінку їх взаємодії з умовами зовнішнього середовища. За допомогою математичних методів аналізу з вивчення варіації загальної і специфічної комбінаційної здатності у різних культур [1 - 7] встановлено, що загальна комбінаційна здатність в значній мірі залежить від місця і року досліджень, тобто мінливість визначається взаємодією генотипу і умов зовнішнього середовища. | ru |
dc.description.abstract | Изучено взаимодействие генотип × среда для хозяйственно – полезных признаков у озимой мягкой пшеницы, а также показана какая часть генетической вариации (аддитивная или неаддитивная) в большей мере подвержена влиянию условий среды. | ru |
dc.description.abstract | The interaction a genotype × environment for economic - useful traits for winter soft wheat is studied, and also what part of a genetic variation (additive or no additive) in the greater measure is subject to effect of environments. | ru |
dc.language.iso | uk | ru |
dc.publisher | Одеський державний аграрний університет | ru |
dc.subject | взаємодія, генотип×середовище, господарські ознаки, м’яка пшениця | ru |
dc.title | ВЗАЄМОДІЯ ГЕНОТИП × СЕРЕДОВИЩЕ ГОСПОДАРСЬКИХ ОЗНАК У М’ЯКОЇ ПШЕНИЦІ | ru |
dc.type | Article | ru |
Розташовується у зібраннях: | Бондар Людмила Пилипівна |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Генотип среда.pdf | 431,05 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.