DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3028
Назва: ОТРУЙНІ РОСЛИНИ ПАСОВИЩНИХ БІОГЕОЦЕНОЗІВ
Автори: Бондар Л.П.
Теми: отруйні рослини, пасовищний біогеоценоз, якість кормових угідь
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: УДК 632.52.633.2.033 Бондар Л. П. Отруйні рослини пасовищних біогеоценозів / Л.П. Бондар // Актуальні проблеми розвитку аграрної освіти і науки та підвищення ефективності агропромислового виробництва: зб. мат-лів Міжнар. наук.-практ. конф., (20-21 вересня 2018 р.). - Одеса, 2018. – С.50-51.
Короткий огляд (реферат): В пасовищних біогеоценозах проростають як кормові так і отруйні рослини. Кормова цінність пасовищ іноді сильно знижується від проростання на них отруйних і шкідливих рослин. Переважна частина отруйних і шкідливих рослин поширена на сирих луках і пасовищах, а також вони ростуть на пасовищах з низькою продуктивністю. Кормові отруєння тварин, що викликані отруйними рослинами, приносять значну шкоду тваринництву: хвороби тварин або їх загибель. В процесі тривалої еволюції тварини придбали здатність вибирати і поїдати корисні для організму види трав, залишаючи шкідливі – колючі і отруйні рослини. Ця життєво важлива фізіологічна реакція, забезпечує екологічно оптимальне годування тварин може змінюватись під впливом екологічних факторів. Але, смакова вибірковість у диких тварин виражена сильніше, ніж у свійських тому ризик отруєння свійських тварин значно вищий. Часто токсикози реєструються весною. Це пояснюється тим, що в зимовий період тварини не отримують свіжого, зеленого корму тому в перші дні з жадністю поїдають соковиту траву, в тому числі і отруйні рослини. Крім того, отруйні рослини бувають і в сіні, силосі, сінажі, а насіння їх у фуражному зерні. Мета роботи - визначити придатність пасовищного біогеоценозу с.Холодна балка для використання в якості кормових угідь. Об’єкт дослідження – отруйні рослини пасовищного біогеоценозу. Методика досліджень – експедиційне виявлення видового та кількісного складу отруйних рослин та місце їх знаходження. Кількісно – популяційний облік рослин виконувався згідно методики (В.Н. Голубєва та Е.Ф. Молчанова, 1978 рік).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3028
Розташовується у зібраннях:Бондар Людмила Пилипівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бондар_Тези_1.pdf525,78 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.