DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3022
Назва: Обгрунтування удосконаленого методу підвищення продуктивності курчат-бройлерів в умовах СТОВ «Старинська птахофабрика» Бориспільського району Київської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Автори: Гончарук О. Я.
Теми: метод підвищення продуктивності, курчата-бройлери, СТОВ «Старинська птахофабрика», забійні показники птиці, якість м'яса, препарат Трі-Сол
Дата публікації: 2020
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Гончарук О. Я. Обгрунтування удосконаленого методу підвищення продуктивності курчат-бройлерів в умовах СТОВ «Старинська птахофабрика» Бориспільського району Київської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / О. Я. Гончарук // Керівник: д. с.-г. наук, проф. Р. Л. Сусол / ОДАУ. – Одеса, 2020. – 76 с.
Короткий огляд (реферат): Мета роботи полягала у визначенні удосконаленого методу підвищення продуктивності курчат-бройлерів, їх забійних та м’ясних якостей в умовах СТОВ «Старинська птахофабрика» Бориспільського району Київської області. Для досягнення поставленої мети вивчали: структуру собівартості виробництва м’яса курчат-бройлерів; технологію годівлі, утримання курчат-бройлерів в умовах СТОВ «Старинська птахофабрика»; ефективність використання комплексного препарату Трі-Сол та його вплив на продуктивні, забійні показники та якість м'яса піддослідної птиці; первинну переробку м’яса птиці; економічну ефективність одержаних результатів досліджень. Основні результати. Використання препарату Трі-Сол позитивно впливає на продуктивність курчат-бройлерів та сприяє підвищенню збереженості молодняку за період вирощування до 44-днів на 4%. Завдяки використанню даного препарату середньодобові прирости живої маси курчат дослідної групи на 7,5 % вищі, витрати кормів на 1 кг приросту зменшуються на 5,6 % у порівнянні з птицею контрольної групи. Додаткове випоювання даного препарату забезпечує збільшення маси патраної тушки на 8,4 % (Р < 0.05), маси непатраної та напівпатраної тушок на 7,4%. Після лабораторних досліджень білого та червоного м'яса, ми впевнились, що даний препарат не призводить до погіршення фізико - хімічних показників якості м'яса.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3022
Розташовується у зібраннях:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гончарук_О.Я.__2020.pdf1,37 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.