DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3008
Title: Удосконалення технологiї виробництва продукцiї бджiльництва в умовах ФОП «Ференчук Т.П.» Ширяївського району Одеської областi: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Authors: Панченко Н. О.
Keywords: бджільництво, продуктивність, якість, бджолиний розплiд, медозбір, прополіс, капронові сітки, сила сімей
Issue Date: 2020
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: Панченко Н. О. Удосконалення технологiї виробництва продукцiї бджiльництва в умовах ФОП «Ференчук Т.П.» Ширяївського району Одеської областi: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / Н.О. Панченко // Керівник: к. с.-г. наук, доц. В.М. Ясько / ОДАУ. – Одеса, 2020. – 78 с.
Abstract: Прополіс відомий з давніх часів, про лікувальні властивості прополісу писав ще Авіценна. Його використовували також у стародавньому Єгипті. Він застосовувався для бальзамування мумій. Ібн Сина називав прополіс «чорним воском» і вважав, що прикладання його до шкіри допомагає витягати застряглі у ній шипи й наконечники стріл. Прополіс походить від грецького і означає замазувати, зашпаровувати. Зовні прополіс нагадує аморфну смолисту масу або крихту, структура якої неоднорідна. Колір прополісу залежить від різних параметрів: географічного походження, забрудненості складу, місця відкладення у вулику і терміну зберігання. Зустрічається прополіс таких кольорів: сірого, жовтого, червоного, коричневого, бурого, зеленого та їхні відтінки. Зразки прополісу з різних географічних зон відрізняються кольором, ароматом, хімічним складом. Найчастіше в степовій зоні зустрічається коричневий; а в степовій частині він як правило бурий. Метою цієї роботи було вивчити, систематизувати та удосконалити ефективні способи отримання великої кількості високоякісного прополісу в умовах пасіки ФОП «Ференчук Т.П.». У зв'язку з цим є певний науковий і практичний інтерес обґрунтування доцільності та економічної ефективності отримання, крім традиційних продуктів бджільництва меду і воску, інших біологічно- активних продуктів діяльності бджіл.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/3008
Appears in Collections:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
PANCHENKO_N.O._tvppt.pdf2 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.