DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3008
Назва: Удосконалення технологiї виробництва продукцiї бджiльництва в умовах ФОП «Ференчук Т.П.» Ширяївського району Одеської областi: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Автори: Панченко Н. О.
Теми: бджільництво, продуктивність, якість, бджолиний розплiд, медозбір, прополіс, капронові сітки, сила сімей
Дата публікації: 2020
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Панченко Н. О. Удосконалення технологiї виробництва продукцiї бджiльництва в умовах ФОП «Ференчук Т.П.» Ширяївського району Одеської областi: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / Н.О. Панченко // Керівник: к. с.-г. наук, доц. В.М. Ясько / ОДАУ. – Одеса, 2020. – 78 с.
Короткий огляд (реферат): Прополіс відомий з давніх часів, про лікувальні властивості прополісу писав ще Авіценна. Його використовували також у стародавньому Єгипті. Він застосовувався для бальзамування мумій. Ібн Сина називав прополіс «чорним воском» і вважав, що прикладання його до шкіри допомагає витягати застряглі у ній шипи й наконечники стріл. Прополіс походить від грецького і означає замазувати, зашпаровувати. Зовні прополіс нагадує аморфну смолисту масу або крихту, структура якої неоднорідна. Колір прополісу залежить від різних параметрів: географічного походження, забрудненості складу, місця відкладення у вулику і терміну зберігання. Зустрічається прополіс таких кольорів: сірого, жовтого, червоного, коричневого, бурого, зеленого та їхні відтінки. Зразки прополісу з різних географічних зон відрізняються кольором, ароматом, хімічним складом. Найчастіше в степовій зоні зустрічається коричневий; а в степовій частині він як правило бурий. Метою цієї роботи було вивчити, систематизувати та удосконалити ефективні способи отримання великої кількості високоякісного прополісу в умовах пасіки ФОП «Ференчук Т.П.». У зв'язку з цим є певний науковий і практичний інтерес обґрунтування доцільності та економічної ефективності отримання, крім традиційних продуктів бджільництва меду і воску, інших біологічно- активних продуктів діяльності бджіл.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3008
Розташовується у зібраннях:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
PANCHENKO_N.O._tvppt.pdf2 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.